Deel deze pagina

Zilverkring: Telefoonster & Bezoekteam

Wat?

Een babbel kan deugd doen.
Ben je 80 jaar of ouder? 
Luister of praat jij graag?
Een bezoek of een telefoontje kan je week doorbreken.

Sinds Frans contact heeft opgenomen met de Zilverkring, fleurt hij helemaal op. Frans woont alleen in zijn huis en wenst daar ook zo lang mogelijk te blijven wonen. Eén keer per week belt een “Telefoonster”, een vrijwilliger van de Zilverkring, naar Frans, gewoon om eens te vragen hoe het met hem gaat.

Naast de telefonische contacten heeft Frans ook gekozen om regelmatig een bezoekje te krijgen van een vrijwilliger. 

Frans vertelt: “Ik ben blij met die telefoontjes en de bezoekjes van de vrijwilligers. Ik vertel dan hoe het met mij gaat en informeer ook naar de ander. We praten over dagdagelijkse dingen. De kinderen hebben het druk. Als er iets is, kan ik het nu ook aan de vrijwilliger vertellen.”

Hoe werkt de Telefoonster?

Een keer per week krijg je een telefoontje van een vrijwilliger van de Zilverkring. Je kan dan wat babbelen over dagelijkse dingen. Kan de vrijwilliger je niet bereiken? Dan kan je ervoor kiezen om het Zorgloket contact te laten opnemen met een zelf gekozen contactpersoon. 

Hoe werkt het Bezoekteam?  

Een aantal keren per jaar komt een vrijwilliger op huisbezoek. Je kan wat praten, je krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen of problemen aan te kaarten… Als je dit wenst, kan je via de vrijwilliger ook een afspraak maken met het Zorgloket. 

Voor wie?

Alleenstaande 80-plussers die in Londerzeel wonen.

Hoe aanvragen?

Neem contact op met het Zorgloket of kom langs tijdens de openingsuren. 

Prijs?

Gratis.