Deel deze pagina

Hoe werkt het e-loket?

Online aanvragen

Via het e-loket kan je attesten en papieren, diensten, brochures… online aanvragen.

Voor heel wat aanvragen hoef je niet aan te melden. Je vult dan enkel je gegevens in en drukt op Verzenden.

Toch heeft aanmelden heel wat voordelen: een aantal gegevens zijn automatisch ingevuld en via je profiel kan je deze ook beheren. Bij het aanmelden met eID ben je bovendien zeker van de juistheid van deze gegevens. Daarom is aanmelden met eID ook verplicht voor sommige aanvragen (bv. officiële documenten).

Op deze website kan je op twee manieren aanmelden: met je gebruikersnaam en wachtwoord en met je eID.

Aanmelden met eID

Is dit de eerste keer dat je de elektronische identiteitskaart (eID) en kaartlezer op deze computer wilt gebruiken? Dan moet je eerst de nodige gratis eID-software installeren.

Let op! Stel je internetbrowser zo in dat pop-ups niet geblokkeerd worden. Mogelijk moet je ook een of meerdere toolbars verwijderen en/of Java updaten.

De elektronische identiteitskaarten (eID's) uitgereikt na 1 maart 2014 zijn 10 jaar geldig. Om deze eID's te gebruiken, moet je wel de nieuwe eID-software van FEDICT downloaden. Deze software werkt ook voor de eID’s met een geldigheid van 5 jaar.

Na de aanvraag

Indien zo aangeduid, dan ontvang je de door jou ingevulde gegevens nog via mail.

De aanvraag wordt verzonden naar de mailbox van de betrokken gemeentelijke dienst. Deze behandelt de aanvraag zo spoedig mogelijk.