Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Wip jij mee tegels? Profiteer van onze vergroeningspremie!

We doen net als in 2023 mee aan het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen. Vorig jaar was dat geen succes. We hopen dat onze vergroeningspremie jullie extra kan motiveren. Het is namelijk onze missie om Londerzeel beter bestand te maken tegen het veranderende klimaat en biodiversiteit te laten floreren. En jij kunt daar een cruciale rol in spelen!

Waarom tegels wippen?

Tegels wippen gaat over meer dan alleen maar het vervangen van grijs door groen. Het is een krachtige manier om wateroverlast tegen te gaan, de biodiversiteit te verhogen en onze leefomgeving koeler en aangenamer te maken, vooral tijdens de warme zomermaanden. Elk gewipte tegel draagt bij aan een gezondere, veerkrachtigere gemeente.

Jouw rol in het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen

Londerzeel neemt het op tegen andere Vlaamse gemeenten in een vriendelijke competitie om zoveel mogelijk tegels te wippen en te vervangen door groen. Elk stukje groen telt, groot of klein, en elke gewipte tegel brengt ons dichter bij de overwinning – en nog belangrijker: bij een groener Londerzeel. Registreer al je uitgebroken verharding dus zeker.

Nieuwe premie voor ontharden en vergroenen

Om je te motiveren en ondersteunen, geven we een premie voor het ontharden en vergroenen van privéterreinen. Je ontvangt dus financiële steun voor jouw bijdrage aan een groenere leefomgeving.

Bekijk zeker alle voorwaarden en het aanvraagproces.

Hoe kan jij bijdragen?

  • Tegels wippen: begin in je eigen tuin. Elk stukje groen helpt!
  • Deel je succes: motiveer buren en vrienden door jouw vergroeningsprojecten te delen.
  • Maak gebruik van de premie: profiteer van de nieuwe premie om je tuin te ontharden en vergroenen.
  • Registreer de gewipte tegels.

Inspiratie nodig?

Je wil tegels uitbreken, maar weet je niet goed hoe eraan te beginnen? Of twijfel je welke planten je best in de plaats zet? Op de website van het VK Tegelwippen vind je heel wat tuintips en inspirerende voorbeelden om je op weg te helpen!