Deel deze pagina

Londerzeel: Ligging en cijfers

Ligging 

Totale oppervlakte van Londerzeel: 3.683 hectare.

Londerzeel bestaat uit de deelgemeenten Londerzeel, Steenhuffel en Malderen. Londerzeel Sint-Jozef is een parochie in Londerzeel.

Londerzeel is een landelijke gemeente in het noordwestelijke deel van de provincie Vlaams-Brabant.

In de provincie Vlaams-Brabant zelf grenst Londerzeel aan Kapelle-op-den-Bos, Meise en Merchtem. Londerzeel grenst aan de provincie Oost-Vlaanderen langs de westzijde met buurgemeente Buggenhout. Verder grenst Londerzeel ook aan de provincie Antwerpen met de buurgemeenten Puurs-Sint-Amands en Willebroek.

Londerzeel is erg centraal gelegen, op het kruispunt van de as Antwerpen-Brussel en de as Dendermonde-Mechelen. De eerste as, de verbinding tussen Antwerpen en Brussel, is de A12 die Londerzeel aan de oostzijde snijdt. De andere as, Dendermonde-Mechelen, is een treinverbinding die Londerzeel middendoor snijdt.

Naast de kleine verstedelijkte kern in Londerzeel centrum zijn er mooie groene oasen en rustige wegen afgewisseld met akkerland, weiland, bos- en natuurgebied te vinden.

Cijfers en statistieken

Heel wat cijfergegevens zoals inwoneraantal, bevolkingssamenstelling, bebouwing,... kan je raadplegen op Londerzeel - Statbel.