Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Andere ophaaldagen voor afval vanaf januari 2024

De nieuwe afvalkalenders worden verspreid in de week van 4 december. Hou zeker je brievenbus in de gaten, zodat je de kalender niet mist. Opgelet! In Malderen en Steenhuffel wordt vanaf januari restafval, gft, pmd en papier & karton op donderdag opgehaald. In de rest van Londerzeel wijzigt de ophaaldag van restafval en gft naar woensdag. Er komt een aparte kalender voor Malderen & Steenhuffel, en een aparte kalender voor de rest van Londerzeel.

Ook in 2024 moet je je bezoek aan het recyclagepark reserveren. Er is nog steeds 1 dag per week dat je zonder afspraak naar het recyclagepark kan, maar die wijzigt naar dinsdag. Dan zijn ze open van 13.15 uur tot 18.45 uur.

Om de goede sorteerders te belonen, krijgt elk gezin op 1 januari opnieuw het gratis tegoed van 25 euro voor recycleerbaar afval, en 25 euro voor asbesthoudende materialen. Voor negen op de tien gezinnen blijkt dit ruim voldoende, zij moeten voor recycleerbaar afval en asbest nooit bijbetalen.

Vanaf vrijdag 1 december kan je de nieuwe jaarsticker voor je gft-container aankopen. Je hebt daarvoor de tijd tot eind februari 2024. Vanaf vrijdag 1 maart worden containers zonder geldige jaarsticker niet meer leeggemaakt.

Je kan de sticker online bestellen en betalen. Je kan in 1 bestelling ook heel eenvoudig stickers aankopen voor andere adressen. Zo kan je ook familie, buren of vrienden helpen. Bpost bezorgt de sticker daarna bij je thuis in de bus. Reken wel op 10 werkdagen.

Lukt het niet om de bestelling te plaatsen? Ga dan naar het hoofdkantoor van Incovo op maandag en donderdag tussen 13 en 15 uur. Vanaf maart kan dat enkel nog op donderdagnamiddag.