Deel deze pagina

Woonzorgcentrum Herfstvreugde: ligging en faciliteiten

Ligging

Woonzorgcentrum Herfstvreugde bevindt zich samen met de assistentiewoningen Residentie Eikenhof op een groene campus in centrum Londerzeel. Het kortverblijfcentrum maakt deel uit van woonzorgcentrum Herfstvreugde.

Door de gunstige ligging kan je het gemeentehuis, Sint-Kristoffelkerk, de bibliotheek, de wekelijkse markt en de winkels makkelijk bereiken.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

Het station van Londerzeel ligt op 1 km wandelafstand. Er zijn bushaltes van de Lijn in de Kerkhofstraat en de Mechelsestraat, vlakbij het Woonzorgcentrum.

Met de wagen

Via de A12 is Londerzeel vlot te bereiken. Parkeren kan op de parking van het Woonzorgcentrum, bereikbaar via de inrit in de Kerkhofstraat tussen huisnummers 52 en 54. Achter het Woonzorgcentrum is er een tweede parking, bereikbaar via de Mechelsestraat.

Capaciteit en accommodatie

Woonzorgcentrum Herfstvreugde beschikt over 115 woongelegenheden: 110 vaste verblijven en 5 kortverblijfkamers. De kamers voor vast verblijf zijn verspreid over 4 afdelingen.

De afdeling Leireken bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping en werd ingericht als beschermde afdeling voor personen met dementie.

De afdelingen Lemmeken, Sneppelaar en Den Berg zijn gelegen op de 1ste, 2de en 3de verdieping. Deze afdelingen zijn ingericht als gemengde open afdelingen voor personen met een lichte tot zware zorgbehoefte.

Het kortverblijfcentrum beschikt over 5 kamers. De kamers zijn verspreid over de drie open afdelingen. Op de beschermde afdeling is er geen mogelijkheid tot kortverblijf.

Kamers

Naargelang de ligging in het gerenoveerde of nieuwbouwgedeelte van het Woonzorgcentrum zijn de kamers anders ingedeeld.

Alle kamers zijn ingericht als eenpersoonskamer. Een kamer is ongeveer 26 m² groot en heeft een aparte badkamer. De kamers zijn ingericht met een hoog-laagbed, nachttafel met ingebouwde koelkast, hang- en legkast, tafel met stoel, zetel en televisie. Er is beperkt plaats voor eigen meubels.

In de kamers voor vast verblijf van het woonzorgcentrum Herfstvreugde is telefoonaansluiting aanwezig.

Gemeenschappelijke ruimtes

Elke afdeling heeft een aparte eet- en leefruimte. Verder zijn er zithoeken, een kinezaal, een kapsalon, een terras, een binnentuin voor de beschermde afdeling Leireken, een niet-afgesloten tuin en cafetaria ‘Den Babbeleir’.