Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Gemeentelijke dienstverlening: maak zeker een afspraak!

Op afspraak om drukte te vermijden

Op vrijdag 13 maart nam de Federale overheid verregaande maatregelen om de bestrijding van het coronavirus tegen te gaan. Hierdoor werd de gemeentelijke dienstverlening voor bezoekers beperkt tot de meest urgente zaken en steeds na afspraak. De medewerkers bleven natuurlijk aan het werk, indien mogelijk van thuis uit.

Ondertussen draait onze dienstverlening opnieuw op volle toeren, maar je moet nog wel steeds een afspraak maken met onze diensten vooraleer langs te komen. Zo worden drukte en wachtrijen vermeden en kunnen we jou op een veilige manier ontvangen. In alle gemeentelijke gebouwen gelden ook strikte veiligheidsmaatregelen, zowel voor onze eigen medewerkers als voor bezoekers. 

De belangrijkste:

  • Draag een mondmasker.
  • Kom zoveel mogelijk alleen.
  • Ontsmet je handen. De alcoholgel staat klaar!
  • Hou 1,5 afstand.

Maak een afspraak!

Hoe werkt het?

Zoek wat je wil doen, aanvragen, afhalen... op deze website. Sommige producten zoals inname openbaar domein, uittreksel uit het strafregister, adreswijziging… kan je online aanvragen.

Attesten (bewijzen) kan je zelfs meteen downloaden!

Andere producten (identiteitskaarten, rijbewijzen,…) of diensten vragen wat voorbereiding of bepaalde documenten en je moet er persoonlijk voor langskomen. Deze informatie vind je op de pagina van elk product op www.londerzeel.be. Je leest er ook telkens op welke manier (online, telefonisch, via mail...) je een afspraak kan maken.

Een afspraak maken kan ook bij het Onthaal van het Administratief Centrum via 052 30 36 16, onthaal@londerzeel.be of persoonlijk tijdens de meer uitgebreide openingsuren:

  • maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 12 uur
  • maandagnamiddag tussen 13.30 (nieuw) en 19 uur
  • nieuw: dinsdag tussen 13.30 en 16 uur
  • woensdagnamiddag van 13.30 tot 16 uur

Ook voor de gebruikelijke producten zoals de Londerzeelse Kadobon, afvalzakken,… kan je opnieuw terecht aan het Onthaal.

Wist je trouwens dat je de Londerzeelse Kadobon online kan bestellen? Na 2 werkdagen liggen de Kadobons in de gewenste thematische feestenvelop klaar voor jou aan het Onthaal. Zo steun je meteen onze lokale handelszaken.

Uitrol online afsprakensysteem

Om het maken van een afspraak zo vlot mogelijk te laten verlopen, rollen we stelselmatig een online afsprakensysteem uit, te beginnen bij de dienst Burgerzaken.

Maak een afspraak met de dienst Burgerzaken. Je vindt de link ook op elke productpagina van de dienst Burgerzaken op deze website. Je kiest welk product je wil aanvragen en vervolgens zie je meteen de beschikbare momenten.

Ook via mail, telefonisch of bij het Onthaal blijft het maken van een afspraak natuurlijk mogelijk.