Deel deze pagina

Nederlands (leren) spreken

Londerzeel is een Nederlandstalige gemeente. Het is daarom belangrijk dat inwoners met een andere moedertaal ook Nederlands kunnen spreken.

De dienst Burgerzaken beschikt over handige pictogramwoordenboekjes. Deze bestaan voor ′winkelen′, ′vrije tijd′, ′werken en de school′ en ′leven in de gemeente′. De boekjes zijn een realisatie van de provincie Vlaams-Brabant en vzw De Rand.

Babbeltafel

Wil je het Nederlands oefenen? Kom dan naar de Babbeltafel! 

De Babbeltafel is een gezellig praatcafé waar iedereen Nederlands spreekt. Anderstaligen krijgen er twee keer per maand de kans om het Nederlands extra te oefenen. Je praat er over dagelijkse dingen en geen te moeilijke thema’s. Iedereen krijgt praatkansen. 

Voor wie het Nederlands onder de knie wil krijgen, is dit een aangename manier om te oefenen. Je ontmoet er ook dorpsgenoten en komt in contact met andere culturen.

Wie Nederlands spreekt, ontmoet er anderstalige dorpsgenoten. Een unieke gelegenheid om vanuit de moedertaal bruggen te bouwen naar andere mensen. Iedereen is welkom en inschrijven is niet nodig!

Wanneer?

  • elke eerste dinsdag van de maand van 13.30 tot 15.30 uur
  • elke derde woensdag van de maand van 19.30 tot 21 uur

Door de geldende coronamaatregelen, gaan de babbeltafels momenteel niet door. Zodra dat weer kan, vermelden we hier de concrete data.

Waar?

Door de COVID-19 veiligheidsmaatregelen, gaan de babbeltafels op dinsdag door in het Administratief Centrum. Op woensdag vinden ze plaats in Bib Londerzeel.

Kostprijs?

Gratis.

Er wordt gratis koffie, thee en water aangeboden.

Sms-service

Schrijf je in op de sms-service van de Babbeltafel! Dan ontvang je gratis een uitnodiging voor de volgende Babbeltafel.