Deel deze pagina

Sint-Hubertusviering

Dierenwijding en broodjesuitdeling

De Sint-Hubertusviering in de parochie Sint-Kristoffel (Londerzeel) werd in 2005 nieuw leven ingeblazen door de Koninklijke Jacht- en Alpenhoorngroep The Greenfields.

Wegens het grote succes van de viering werd besloten om er een jaarlijkse activiteit van te maken. De viering krijgt meer en meer belangstelling. Het decor van domein De Burcht en het aangepaste programma dragen hier zeker toe bij.

Op het Heldenplein vertrekken de paarden, ezels en koetsen voor een tochtje door de gemeente. Tijdens de eucharistieviering, die wordt opgeluisterd door de jacht- en alpenhoorns, vindt de broodjeswijding plaats. Daarna wordt iedereen verwacht voor de dierenwijding en broodjesuitdeling op domein De Burcht. Alle huisdieren, groot of klein, en zelfs de knuffeldieren van de allerkleinsten zijn welkom. Bij hun aankomst maken de paarden nog een optocht rond de burchttoren onder jachthoorngeschal.

Er zijn elk jaar ook gastoptredens.

Organisatie:

Koninklijk Jacht- en Alpenhoorngroep The Greenfields, de Koninklijke Sint-Hubertusgilde De Linde, Kerkraad, Landelijke Gilde, Parochie Sint-Kristoffel.

Wanneer: De Sint-Hubertusviering vindt plaats op de tweede zondag van oktober. 

Praktische info:

Adres:
Heldenplein, Londerzeel - Burcht, Londerzeel

Bezoeken:
Vrij te bezoeken.