Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Heraanleg knooppunt Londerzeel-Zuid

Ten zuiden van Londerzeel kruist de A12 de Kerkhofstraat en Londerzeelsesteenweg. De A12 heeft hier de breedte van een autosnelweg. Hij snijdt een zone met veel bewoning en bedrijvigheid dwars doormidden. 

Het kruispunt met de Kerkhofstraat en de Londerzeelsesteenweg is een grote asfaltvlakte waar het voor voetgangers en fietsers onaangenaam is om over te steken. Voor automobilisten is het ook uitkijken, zelfs na de ingrepen voor veiligere afslagbewegingen die enkele jaren geleden gebeurden.  

Om de verkeersveiligheid te verbeteren, legt Wegen en Verkeer het kruispunt volledig opnieuw aan. Zo wordt een zwart verkeerspunt weggewerkt.

Wat verandert er? 

  • De A12 komt lager te liggen en krijgt een volledig nieuw op- en afrittencomplex. Lokaal verkeer rijdt via een brug over de snelweg.
  • Fietsers en voetgangers steken in de toekomst de snelweg over via een aparte brug.
  • Er komt een tunnel onder de op- en afritten voor de toekomstige sneltram tussen Willebroek en Brussel.

Wanneer?

Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft een omgevingsvergunning aangevraagd. Het openbaar onderzoek loopt van donderdag 21 maart tot en met vrijdag 19 april. Je kan het hier inkijken.

Volgens de huidige planning zal Wegen en Verkeer het contract met het aannemersconsortium half 2024 afsluiten. De werken zullen dan effectief starten in de loop van 2025.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van AWV. Op die website lees je ook meer informatie over de plannen.