Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Zwerfvuilactie 2018

Let's do it! Belgium

Londerzeel nam in 2014 voor de 1ste keer deel aan de campagne ‘Let’s do it! Belgium’ – een nationale campagne om samen de strijd aan te gaan tegen zwerfvuil en sluikafval.

Ook in 2018 kloppen we opnieuw aan bij vrijwilligers, verenigingen, buurtcomités, scholen… om de handen uit de mouwen te steken en zwerfvuil op te ruimen. Nà de opruimactie wordt op het plein, in de berm, in de straat... een bord geplaatst met ‘dit deel van Londerzeel werd opgeruimd door vrijwilligers”.

Let's do it! Belgium loopt van maandag 16 april tot en met zondag 22 april 2018.

Wil je deelnemen aan deze actie?

Schrijf je via het e-loket.

In de week van maandag 16 april kan je bij de Milieudienst terecht voor witte afvalzakken. Elke aanvrager kan ook een grijper, een veiligheidsvestje en handschoenen verkrijgen.

Je ontvangt ook een raamaffiche om jouw deelname duidelijk te maken en op te roepen tot actie.

Wat doe je tijdens je opruimactie?

Je verzamelt het zwerfvuil in je buurt of tijdens je wandelingen in de witte afvalzakken. In de zakken mag alle zwerfvuil. Afgedankte elektrische en elektronische apparaten en autobanden mogen niet in de zak, maar leg je naast de witte afvalzak.

Via het e-loket geef je door waar je de gevulde witte zakken geplaatst hebt. Deze zakken en het groter afval worden dan opgehaald door de dienst Openbare Werken.

Wat doe je nà de opruimactie?

Bezorg het geleende materiaal terug aan de Milieudienst.

Alle deelnemers worden beloond met een kleine attentie!