Deel deze pagina

Wedstrijd 'Verlicht je buurt'

Huis wordt verlicht door kind

Heeft jouw buurt al een buurtcomité? Indien niet, is dit het moment om daar verandering in te brengen. Want wie weet winnen jullie dan meteen 500 euro om een buurtactiviteit te organiseren in samenwerking met een Londerzeelse foodtruck, cateraar of andere lokale handelaar!

Hebben jullie wel al een buurtcomité? Dan is het hoog tijd om de ellebogen in elkaar te slaan. Want deze prijs is te mooi om geen kans te wagen. De jaarlijkse winterdrink of nieuwjaarsreceptie moet je wellicht uitstellen, maar wanneer je deze prijs in de wacht sleept, is dat zo vergeten.

Wij dagen je uit om je buurt letterlijk in de kijker te zetten!

Motiveer zoveel mogelijk buurtbewoners om hun voortuin, oprit, gevel, terras,… te verlichten en zorg mee voor sfeer en gezelligheid in jouw wijk en onze gemeente. Hang lampjes aan je raam, zet lichtjes op je oprit, haal al je feestverlichting boven, ga zelf aan het knutselen met 'glow in the dark'-verf,…

Hoe creatiever, zotter en gezelliger, hoe beter, maar hou het uiteraard ook veilig. En gebruik zoveel mogelijk LED-verlichting, da's beter voor het milieu!

Om deel te nemen aan de wedstrijd, moeten er minimaal 10 woningen in je buurt verlicht zijn. Jullie buurtcomité moet ook erkend zijn. Als dat voor 2020 nog niet werd geregeld, kan je het in één keer in orde maken bij je deelname aan de wedstrijd.

Jullie deelname moet uiterlijk op zondag 21 februari 2021 doorgestuurd worden via het e-loketformulier. We aanvaarden slechts één inzending per buurtcomité, wel even goede afspraken maken dus.

Uit alle inzendingen trekt een onschuldige kinderhand van de kinderraad 3 winnende buurten. Zij ontvangen een bedrag van 500 euro waarmee ze een foodtruck, cateraar of lokale handelaar naar keuze uit Londerzeel mogen inschakelen om hun volgende buurtactiviteit mee te organiseren (in 2021 of 2022).

Samengevat

Vul uiterlijk zondag 21 februari 2021 jullie inzending in via het e-loket. Om het e-loketformulier in te vullen, heb je het volgende nodig:

  • foto's van jullie buurt waarop minstens 10 verlichte woningen te zien zijn.
  • een erkend buurtcomité – de erkenning kan je via hetzelfde formulier in orde maken, hou de contactgegevens van 4 buurtambassadeurs bij de hand

Het wedstrijdreglement kan je hier nalezen:

Reglement: Verlicht je buurt (pdf)

Vastgesteld bij besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 24 november 2020. 
Gepubliceerd op de website op 30 november 2020.
Inwerkingtreding op 5 december 2020.