Deel deze pagina

Wandelnetwerk Vlaams-Brabant: Brabantse Kouters

Wandelpaden om van te genieten

De nieuwe editie van dit wandelnetwerk verschijnt in het najaar van 2023. Daarom kan je tijdelijk deze wandelkaarten niet meer aankopen. 

Via het wandelnetwerk kan je de Brabantse Kouters ontdekken.

Het is een groene streek in het noordwesten van de provincie Vlaams-Brabant en zit vol variatie. Je kan deze ontdekken langs de gemeenten Zemst, Vilvoorde,  Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Meise, Wemmel, Londerzeel, Opwijk, Merchtem, Asse, Affligem, Aalst en Buggenhout. 

Aan de hand van genummerde knooppunten stippel je zelf een route uit met keuze uit 480 km aan bewegwijzerde wandelpaden, in Londerzeel, Opwijk, Merchtem, Meise, Asse, Affligem, Wemmel, Aalst en Buggenhout. 

Ten oosten van de A12 kom je de knooppunten niet op het terrein tegen, maar ze zijn er wel! De kaart gidst je langs 300 km wandelwegen of gebruik de gratis app Wandelknooppunt - Toerisme Vlaams-Brabant. Zo kan je je tocht op maat uitstippelen.

Het wandelnetwerk Brabantse Kouters is ook beschikbaar in een versie met een extra infogids via Wandelnetwerk Brabantse Kouters - Toerisme Vlaams-Brabant. In de gids lees je meer over de bezienswaardigheden die je op je weg vindt. Prijs: 9 euro (exclusief verzendingskosten).

Praktische info

Afstand: 780 km (480 km + 300 km)

Prijs: 6 euro

Verkrijgbaar bij: 

Betalen kan cash of met Bancontact.

Bestellen bij: