Deel deze pagina

Wandelen langs trage wegen vanuit Leireken

5 wandelingenVoorzijde brochure 5 x langs trage wegen vanuit Leireken

Deze brochure van vzw Leireken is een herwerking van de wandelbrochure "4 x te voet door Steenhuffel". De wandelingen lopen zoveel mogelijk over trage wegen. Momenteel worden deze wandelingen herwerkt tot handige wandelkaarten met vermelding van de knooppunten. De Molenbeekwandeling is in deze vorm al beschikbaar.

In de winter of wanneer het geregend heeft, is het best aangepaste schoenen te dragen. Bij droog weer kunnen deze wandelingen ook als korte fietstochten afgelegd worden.

Molenbeekwandeling - 10 km
De Molenbeekwandeling staat helemaal in het teken van de Molenbeek. Het pad loopt langs heel wat cultuurhistorisch erfgoed zoals de kastelen Diepensteyn en Drietoren en de Herbodinnemolen. Deze wandeling is al gratis beschikbaar in handige kaartvorm met vermelding van de knooppunten. Download de kaart op Molenbeekwandeling - Toerisme Vlaams-Brabant.

Over de Beekwandeling - 10 km
De wandeling loopt langs heel wat oude veldwegjes door de vallei van de Molenbeek naar de hoogte waar vroeger de Kaaskantmolen stond.
Tijdens de winter of bij regen kunnen sommige delen vrij modderig zijn.

Marselaermolenwandeling - 9 km
Via veldwegen en het laaggelegen weidegebied verken je de omgeving van de Marselaermolen, een van de meest idyllische plekjes van Steenhuffel.
Niet mogelijk bij overstromingsgevaar in de winter.

Achterzijde met kaart van de brochure 5 x langs trage wegen vanuit Leireken

Kouterwandeling - 9 km
Deze wandeling voert bijna volledig langs verharde wegen naar het hoogste punt van Steenhuffel. Onderweg geniet je van prachtige vergezichten.
Bij winderig weer is deze wandeling minder aan te raden omdat je meestal door open vlakten stapt.

Boskantwandeling - 11 km
Het pad loopt langs kronkelende asfaltbaantjes langs de oude wijken van Steenhuffel in de richting van Buggenhoutbos.

Praktische info

Prijs: 3 euro

Te koop bij:

Betalen in het AC of bij Bib Londerzeel kan cash of met Bancontact.

Bestellen: