Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Verkeershinder in april

Evenementen

 • 20 april: opendeurdag houthandel Van Hemelrijck
  Tijdens het evenement zal er eenrichtingverkeer gelden in de Holstraat. De toegelaten rijrichting is van de Handelsstraat naar de Opdorpstraat.
 • 22 april: verkeersactiviteit Centrumschool
  De Fresialaan en de Chrysantenlaan tussen huisnummer 30 en 88 worden afgesloten voor het verkeer tijdens de schooluren. Er zal ook een parkeerverbod gelden.
 • 26 april: verkeersactiviteit Vlindertuin
  De Lijsterstraat wordt afgesloten voor de school tijdens de schooluren, namelijk tussen het kruispunt met Valkenstraat/Holle Eikstraat en huisnummer 10. Er zal ook een parkeerverbod gelden
 • 27 april: schoolfeest Ter Elst
  De Processiebaan is afgesloten voor de school, namelijk tussen het kruispunt van Gertrudeveld/ J. Van Doorslaerstraat tot en met huisnummer 5. Er zal ook een parkeerverbod gelden.

Werken

Op de volgende plaatsen kan je de komende periode hinder verwachten door werken. We proberen dit overzicht zo actueel mogelijk te houden. We baseren ons voor werken door private aannemers echter op de aanvragen voor parkeerverbod en signalisatie dus de werkelijke planning kan altijd afwijken door onvoorziene omstandigheden.

 • De Marselaerdreef is onderbroken voor voertuigen ter hoogte van voetweg 45. Fietsers en voetgangers kunnen wel door. De verkeersfilter werd geplaatst om sluipverkeer naar aanleiding van de werken aan de N17 te vermijden. De onderbreking blijft tot het einde van de werken daar, vermoedelijk in de zomer van 2024.
 • van 29 april t ot 10 mei worden er nutswerken uitgevoerd in de Sint Kristoffelstraat aan het kruispunt met de Mechelsestraat. Er zal beurtelings verkeer gelden met verkeerslichten. 
 • van 17 tot 24 april voert Fluvius nutswerken uit in de Oudemanstraat ter hoogte van huisnummers 59 tot 61

  Er zal beurtelings verkeer gelden. Voor fietsers wordt er een veilige doorgang voorzien naast de werfzone. 

 • Van 15 tot 19 april worden in opdracht van Fiberklaar nutswerken uitgevoerd in de Breendonkstraat, tussen Topmolen en huisnummer 17. Er zal beurtelings verkeer gelden met verkeerslichten. Voor voetgangers en fietsers wordt er een veilige doorgang voorzien naast de werfzone.
 • van 3 tot 12 april wordt de Dorpsstraat afgesloten tussen de Molenstraat en het Lode Meeusplein
  Fiberklaar voert werken uit in de Dorpsstraat tussen de Molenstraat en het Lode Meeusplein. De straat wordt afgesloten voor het verkeer, er wordt plaatselijk een omleiding ingesteld.
 • 8 tot 12 april in de Sint-Kristoffelstraat en Meerstraat (tussen Eikenveld en Sint-Kristoffelstraat)
  Fiberklaart voert werken uit in de Sint-Kristoffelstraat (zijde oneven nummers), tussen Scheersmolendreef en Meerstraat.
  Om de werken veilig te laten verlopen zal er beurtelings verkeer gelden met tijdelijke verkeerslichten en een parkeerverbod in de Sint-Kristoffelstraat. De Meerstraat wordt eenrichting tussen Eikenveld en Sint-Kristoffelstraat. De toegelaten richting is naar centrum Londerzeel (Stationsstraat), de verboden rijrichting naar de spooroverweg in de Meerstraat.
 • 5 tot 18 april ter hoogte van Pikstraat nummer 25
  In opdracht van Wyre worden er telecomwerken uitgevoerd in de Pikstraat ter hoogte van nummer 25. De straat zal ter hoogte van nummer 25 onderbroken zijn en dus doodlopend zijn. De onderbreking is van korte duur, de werken zelf zullen maar drie uur in beslag nemen tijdens deze periode. Op woensdag en donderdag worden er geen werken uitgevoerd om de afvalophaling niet te verstoren.
 • 8 tot 12 april in de Gildenstraat ter hoogte van nummers 23-34 en nummers 1-7 en 2-8
  Fiberklaar voert werken uit in de Gildenstraat t.h.v. huisnummer 34. Het voetpad en de parkeerstrook zullen ingenomen worden tijdens de werken. Er zal een parkeerverbod gelden, voetgangers dienen gebruik te maken van het voetpad aan de overzijde.
  Nadien zal er aan de overzijde worden gewerkt ter hoogte van huisnummer 23. Het voetpad en een gedeelte van de rijbaan zullen ingenomen worden tijdens de werken. Er zal een parkeerverbod gelden op de parkeerstrook aan de overzijde, voetgangers dienen gebruik te maken van het voetpad aan de overzijde. Ook tussen huisnummers 1 en 7 worden er werken uitgevoerd. Hier gelden dezelfde maatregelen. Nadien wordt er gewerkt aan de overzijde aan huisnummer 2 t.e.m.8.
 • 3 tot 12 april in de Dorpstraat ter hoogte van nummers 27-41A en ter hoogte van Molenstraat 4 
  Fiberklaar voert werken uit in de Dorpsstraat t.h.v. huisnummer 27-41A en Molenstraat 4. Er wordt gewerkt in het voetpad en de parkeerstrook/ deel rijbaan. Er zal beurtelings verkeer gelden met tijdelijke verkeerslichten en een parkeerverbod. Voetgangers dienen gebruik te maken van het voetpad aan de overzijde.
 • 8 april tot 3 mei in de Zwaluwstraat
  In de Zwaluwstraat haalt de gemeente de wegversmalling weg. De wegversmallingen zorgden voor asociaal rijgedrag, waarbij een deel van de bestuurders proberen om nog net voor de tegenligger de wegversmalling voorbij te rijden.
  Omdat de snelheid nu gehandhaafd wordt door de trajectcontrole, is ervoor gekozen om deze versmallingen te verwijderen.
  De werken vinden plaats ter hoogte van huisnummers 104, 85, 134 en 111. De rijbaan zal gedeeltelijk worden ingenomen. De nieuwe weginfrastructuur dient na de werken nog enkele weken uit te harden. De impact op het verkeer blijft beperkt.
 • 4 tot 18 april in Bessembaan ter hoogte van nummer 1 tot 3
  In opdracht van Fluvius worden er nutswerken uitgevoerd in de Bessembaan aan nummers 1 tot 3. De rijbaan wordt er afgesloten, uitgezonderd voor plaatselijk verkeer, van Maldersesteenweg tot en met huisnummer 3.