Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Verhuis OCMW-diensten naar Administratief Centrum

Vanaf maandag 2 juli (timing onder voorbehoud) krijgen alle diensten van het OCMW, waaronder het Welzijnsloket en het Zorgloket, hun plaats in het Administratief Centrum van de gemeente, Brusselsestraat 25.

Het huidige gebouw van het OCMW in de Mechelsestraat is dan officieel gesloten.

Na de verhuis kan je de OCMW-diensten bereiken op het algemeen nummer van de Gemeente Londerzeel: 052 30 36 16. Ook de openingsuren van het Administratief Centrum worden dan gevolgd:

  • maandag: 8 tot 12 uur en 16 tot 19 uur
  • dinsdag: 8 tot 12 uur
  • woensdag: 8 tot 12 uur en 13.30 tot 16 uur
  • donderdag: 8 tot 12 uur
  • vrijdag: 8 tot 12 uur

Sluitingsdag OCMW op vrijdag 29 juni

Nog tot eind juni verhuizen de diensten van het OCMW stelselmatig naar het Administratief Centrum. Het Welzijnsloket en het Zorgloket verhuizen daarbij als laatste. Daardoor is het OCMW op vrijdag 29 juni gesloten.

Ook de zitdagen van de externe diensten (juridische dienst, FOD Sociale Zekerheid, Woonloket, RSVZ en het Werkwinkelpunt met VDAB en Wijk-werken) vinden vanaf juli in het Administratief Centrum plaats.

De data en uren van de zitdagen blijven hetzelfde, maar door de verhuis is er geen zitdag van het Wijk-werken op vrijdag 29 juni.

Oplaadpunt budgetmeter

Ook het oplaadpunt voor de budgetmeter verhuist in de week van maandag 18 juni van het OCMW naar het Administratief Centrum in de Brusselsestraat. Deze komt aan het onthaal te staan.

Vanaf maandag 2 juli zal dit echter pas opnieuw klaar zijn voor gebruik. Je kan er dan terecht op:

  • maandag: 8 tot 12 uur en van 13.30 uur tot 19 uur
  • dinsdag: 8 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur
  • woensdag: 8 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur
  • donderdag: 8 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur
  • vrijdag: 8 tot 12 uur

In de tussenperiode kan je opladen in het oplaadpunt in Bib Londerzeel.

Waar vind je je maatschappelijk werker na de verhuis?

Het Welzijns- en Zorgloket krijgen hun spreekkamers op de benedenverdieping van het Administratief Centrum.

Wil je je maatschappelijk werker spreken? Meld je dan aan bij het Onthaal.

Daar zitten de vertrouwende OCMW-onthaalmedewerkers, samen met de gemeentelijke onthaalmedewerkers, voor je klaar. Zonder aanmelding kan de maatschappelijk werker je niet te woord staan.

Werken in Administratief Centrum

Door de verhuis van de diensten van het OCMW naar het Administratief Centrum, moeten er in dit gebouw enkele aanpassingen gebeuren aan de lokalen en de loketten. Het is mogelijk dat bezoekers aan het Administratief Centrum enige hinder van deze werken ondervinden. Met de aannemer werd weliswaar de afspraak gemaakt deze hinder tot een minimum te beperken.

In juni kan er ook in het OCMW-gebouw enige hinder zijn door de verhuis van deze diensten.

Eén organisatie: Gemeente Londerzeel!

Deze verhuis van het Gemeente- en OCMW-bestuur kadert in het nieuw decreet “lokaal bestuur”. Dit voert een verregaande integratie in van de gemeente- en OCMW-besturen tegen 2019, ook in Londerzeel.

Na de verhuis behoren de gemeentelijke en OCMW-diensten tot één organisatie: Gemeente Londerzeel.

Wegens de verhuis en de integratie veranderen ook de contactgegevens van sommige diensten en van de medewerkers van het OCMW.

In het infoblad van juli-augustus lees je hier meer over. Je kan steeds terecht op 052 30 36 16 of info@londerzeel.be – ook voor de diensten die tot 2 juli bij het OCMW hoorden.