Deel deze pagina

Verhalentocht

Gemeentehuis verlicht

De kans bestaat dat je zelden zoveel wandelde als de afgelopen weken en maanden. Het is nu eenmaal een van de zeldzame activiteiten met weinig beperkingen. Zelfs dat mondmasker stoort minder waar het verplicht is omdat het tijdens deze koudere dagen je neus lekker warm houdt.

Londerzeel verlicht enkele van zijn mooie gebouwen. Waarom? Omdat licht sfeer brengt en de donkere dagen wat vrolijker maakt. 

Benieuwd om te ontdekken hoe dat eruit ziet? We stippelden een wandeltocht uit over onze trage wegen langs alle verlichte trekpleisters. Die vind je in het centrum van Londerzeel. Maar omdat niets echt ver is en ons trage wegennet best uitgebreid, kan je de verlichte route te voet bereiken vanuit elke dorpskern.

Wandelroutes

Wil je de verlichte gebouwen op hun mooist zien? Vertrek dan als het (bijna) donker is. Kaartlezen is dan moeilijker, maar je kan de route volgen via het RouteYou-platform. Je neemt best een zaklamp mee (of gebruikt de zaklamp op je smartphone) voor de donkere stukjes.  

Elke lus heeft als vertrekpunt de kerk van het respectievelijke dorp en als eindpunt het kruispunt Tramstraat-Molenstraat. Van daar volg je de wandeling door het Centrum langs de verlichte gebouwen. De terugtocht naar elke dorpskern vertrekt vanuit de Stationsstraat.

Elke wandeling is zo'n 12 km lang, aangevuld met de wandeling in het centrum kan je dus rekenen op meer dan 13 km wandelplezier doorheen Londerzeel.

De wandeling langs de verlichte gebouwen in het centrum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Druk je het kaartje en de routebeschrijving liever af? Maak dan gebruik van onderstaande links.

Verhalentocht Steenhuffel (pdf)

Verhalentocht Sint-Jozef (pdf)

Verhalentocht Malderen (pdf)

Verhalentocht Londerzeel Centrum (pdf)

Of haal de plannetjes op in Bib Londerzeel of aan het onthaal van het Administratief Centrum binnen de openingsuren.

Brandweertoren verlicht

Online podium voor Londerzeels talent

Naast de verlichting kan je ook genieten van een streepje cultuur. Of beter: culturele QR-codes. Londerzeelse kunstenaars, verenigingen en De Academie delen hun mooiste werk met jullie.

Op deze manier biedt deze culturele verhalentocht een podium aan Londerzeels talent. Langs de route vind je tal van bordjes met QR-codes. Scan deze met je smartphone (dat kan veelal gewoon met de camera, op sommige toestellen moet je even een gratis QR-scanner installeren) en geniet van een digitaal kunstwerk. Een kort muziekfragment, een ingelezen verhaal, een artistiek beeld,… Laat je verrassen!

We voegen regelmatig nieuwe QR-codes toe. Zo blijft dezelfde wandeling toch afwisselend! Hou zeker onze Facebook-pagina in de gaten om te weten wanneer er iets nieuws te ontdekken valt.

Maak het extra sportief!

Leg het wandelparcours al joggend af! Ontdek ook andere loop- en fietsroutes en zelfs een paar skeelerparcours op RouteYou.