Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Vakantieplannen? Vaccinatieschema’s kunnen niet wijken voor vakantieplannen

Het Agentschap Zorg en Gezondheid doet zijn uiterste best om alle Vlamingen ouder dan 18 jaar tegen 11 juli 2021 een 1ste prikje van het COVID-vaccin te kunnen aanbieden. Maar een 2de dosis is belangrijk voor een langdurige en volledige bescherming.

De meeste mensen zullen gevaccineerd worden met een vaccin waarvan twee dosissen moeten worden gegeven om goed en langdurig beschermd te zijn. De datum waarop de eerste vaccindosis gegeven wordt, bepaalt meteen de datum voor de tweede dosis.  

En met de zomermaanden voor de deur maken heel wat mensen vakantieplannen.  

Het Agentschap Zorg en Gezondheid roept Vlamingen op om bij het plannen van een vakantie of reis naar het buitenland rekening te houden met de afspraken voor vaccinaties. Je bent dus best volledig gevaccineerd vooraleer je naar het buitenland vertrekt.

In mei, juni en begin juli zullen elke week honderdduizenden mensen uitgenodigd worden voor een COVID-vaccin in een vaccinatiecentrum. Het merendeel van deze mensen moet ook een tweede prik krijgen. Dat kan alleen als we een strakke vaccinatieplanning aanhouden. Dit betekent dat de vaccinatiecentra de vaccinatieplanning niet voor individuele vakantieplannen kunnen aanpassen.

Meer informatie over vakantie en vaccinatie staat op laatjevaccineren.be.