Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

De sneltram en zijn halte in Londerzeel

De verkeersdruk in Brussel en de Gemeente Londerzeel is groot. Dat ervaar jij als inwoner van Londerzeel wellicht ook. En daarom slaan De Werkvennootschap, De Lijn en het gemeentebestuur van Londerzeel de handen in elkaar om het traject van de Sneltram langs de A12 te realiseren.

De Sneltram A12? De tram die langs de A12 van Willebroek via Londerzeel naar Brussel zal rijden op 40 minuten. En dat is goed nieuws! Want dat betekent dat je op de helft van de tijd met het openbaar vervoer in het centrum van Brussel bent. Ook Londerzeel zal op het traject liggen. Zo zullen we vanuit Londerzeel niet alleen sneller, maar ook  comfortabeler onze hoofdstad bereiken.

Voor we starten met de aanleg van de infrastructuur van die sneltram en de halte op grondgebied Londerzeel inrichten, moeten we nog een aantal stappen nemen. En daar betrekken we graag de Londerzelenaren bij. Want de tram brengt heel wat kansen met zich mee. Ook jij kan mee nadenken over hoe we van de omgeving van de tramhalte een leuke ontmoetingsplaats maken!

Ontdek meer in de brochure (pdf).

Openbaar onderzoek

In de startnota RUP Hoppinpunt Londerzeel (pdf - 6.7 MB) ontdek je waar de halte van de sneltram in Londerzeel zal komen en wat de plannen zijn voor de inrichting van de omgeving. Jij kan opmerkingen of suggesties geven op de voorstellen in de nota. Vanaf maandag 7 juni tot en met zaterdag 7 augustus 2021 loopt er een openbaar onderzoek. Tijdens die periode geef je je bezwaren en/of opmerkingen door via het formulier (onderaan deze pagina) of per brief aan Gemeente Londerzeel, Brusselsestraat 25, 1840 Londerzeel.

Wil je de startnota liever overlopen met een medewerker? Maak dan een afspraak met de dienst Omgeving.

Hier kan je alle documenten downloaden:

Online infosessie

Op donderdag 24 juni 2021 nodigen we jou graag uit op onze online infosessie. Heb jij ideeën over de inrichting van de sneltramhalte in jouw gemeente Londerzeel? Of kom je graag gewoon luisteren? Inschrijven is verplicht en kan tot woensdag 23 juni 2021 om 8 uur.

Schrijf je in via onderstaand formulier. Je kan meteen je eventuele vragen of opmerkingen doorgeven. Na de inschrijving ontvang je een link om deel te nemen aan de online infosessie.