Gerelateerde foto's

Deel deze pagina

Terugblik: Ideeënmarkt in wijk Meulekesbaas

Het middenplein van de wijk Meulekesbaas ligt er wat saai bij. Om daar verandering in te brengen, werd een ideeënmarkt georganiseerd op zondag 3 september 2017.

In deze wijk in de buurt van het station wonen vooral jonge gezinnen en alleenstaanden. Alle bewoners van Meulekesbaas waren uitgenodigd voor een gezellige babbel bij een kop koffie. 

De bewoners konden er ideeën opdoen om hun buurt gezelliger en groener te maken. Het werd een productieve zondagvoormiddag die veel constructieve ideeën opleverde waaronder:

  • de opstart van een buurtcomité
  • inrichting van het middenplein met avontuurlijk speelgroen in combinatie met vierkantemetertuintjes, bankjes, petanquebaan...
  • ideeën rond mobiliteit, alternatieven voor de wagen en snelheidsremmers
  • ...

De ideeën die het meeste bijval kregen bij de buurtbewoners en waarvoor een of meerdere trekkers gevonden worden, kunnen dan in samenwerking met de gemeente, het OCMW en de verenigingen uitgewerkt en gerealiseerd worden in het najaar van 2017.

 

Deze ideeënmarkt was een samenwerking tussen verschillende diensten van het gemeente- en OCMW-bestuur, KWB Londerzeel en Velt.