Deel deze pagina

Sport: alternatieven

Goed voor fysiek en mentaal welzijn

Sporten is goed voor je fysiek en mentaal welzijn én om je immuniteit op peil te houden. Blijf dus zeker bewegen en sporten en informeer bij je sportclub over de sportmogelijkheden in coronatijden.

Sportoase tv

Ook de deuren van Sportoase De Lijster zijn tot nader order gesloten.

Via online filmpjes op Sportoase tv worden coaches tot in de woonkamers gebracht met uitdagende oefeningen per spiergroep. Zo kan je elke dag zelf kiezen welke spieren aan het werk worden gezet. Er zijn specifieke uitdagingen en bewegingsoefeningen voor kinderen maar ook aangepaste work-outs voor ouderen en beginners.

Elke maandag en elke donderdag, stipt om 16 uur, wordt er via de website en het Sportoase YouTube-kanaal een volledig nieuwe aflevering en work-out online geplaatst.

10.000 stappen

Verzamel met alle inwoners van Londerzeel zoveel mogelijk stappen! Registreer je via de website 10.000 stappen en geef je stappen in.

Vinden je kinderen wandelen saai? Zet ze onderweg aan het sporten met deze tips van Sporza.

Tennisbal-challenge van Roger Federer

Geen partner om mee te tennissen? Geen nood, de tennisbal-challenge van Roger Federer op Twitter toont je hoe je thuis toch nog aan een training toe komt. Misschien doe je het wel beter dan de grootmeester zelf?

Je kan hem ook je eigen versie sturen en wie weet geeft hij je zelfs wat tips...

Geef de quarantainekilo's geen kans

Nu we bijna allemaal verplicht thuiszitten vanwege het coronavirus is het wel erg makkelijk om naar een ongezonde snack te grijpen. En dan zitten de pondjes eraan voordat je er erg in hebt, zeker nu de sportschool dicht is.

Gezondheidsnet geeft heel wat tips om de strijd aan te gaan met de quarantainekilo's.

Dansen met dansgezelschap Rosas

30 jaar geleden zette het dansgezelschap Rosas zich op de kaart met de voorstelling Rosas danst RosasEn nu is het aan jou. Choreografe Anne Teresa De Keersmaeker en danseres Samantha van Wissen leren je stap voor stap de bewegingen aan van het tweede deel van de voorstelling. Dans je eigen Rosas danst Rosas, maak er een filmpje van en post jouw video op onderstaande site. 

Leer je kind fietsen op 2 wielen met behulp van nuttige tips 

Kan je kind reeds vlot fietsen met steunwieltjes en dus klaar voor de overstap naar het fietsen op 2 wielen? Met deze tips van ‘Kijk ik Fiets’ lukt het zeker om die steunwieltjes voorgoed overboord te gooien. Succes!  

Beluister de mooiste sportpodcasts tijdens het sporten

De hevigste emoties, de grootste heldendaden en bijgevolg de meest geanimeerde gesprekken. Deze Nederlandstalige podcasts vertellen de mooiste verhalen over wielrennen, over voetbal en over andere sporten.