Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Rioleringsproject Ursene-Drietorenstraat-Linde-Watermolenstraat

Aanleg gescheiden riolering

Aannemer Willemen Infra legt in opdracht van de Gemeente Londerzeel en van Aquafin gescheiden riolering aan in Ursene, Drietorenstraat en Watermolenstraat. Ook in Lakeman en Linde wordt er in het kader van dit project gewerkt.

Met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel worden regenwater en afvalwater gescheiden.

Tussen de laatste woning in de Drietorenstraat en Firma Pas in Kasteelstraat komt er een nieuw fietspad afgescheiden van de rijbaan.

De omwonenden zijn verplicht om het hemelwater (deels) te scheiden van het afvalwater. Meer info: afkoppelen hemelwater.

Schrijf je in op de nieuwsbrief over de wegenwerken en blijf op de hoogte.

Fasering en planning

 

Drietorenstraat


De werken in de straat zijn zo goed als klaar, op de toplaag asfalt en afwerking na. Het asfalt zal pas begin 2021 kunnen geplaatst worden, afhankelijk van de weersomstandigheden.


Linde


Op 17 augustus startte de aanleg van nieuwe gescheiden riolering in Linde vanaf het kruispunt met Watermolenstraat en Drietorenstraat in de richting van Polderstraat. In deze werkzone wordt zo’n 200m aan nieuwe riolering aangelegd. De rijbaan wordt volledig vernieuwd tussen Drietorenstraat en Polderstraat. De bestaande fietspaden in klinkers worden uitgebroken en vervangen door een fietspad in asfalt. 

Op 16 december wordt de toplaag asfalt van de rijbaan aangelegd. De rijbaan kan dan op 18 december opnieuw worden opengesteld voor het verkeer. De definitieve rode asfaltlaag voor het fietspad kan pas in het voorjaar 2021 worden aangebracht, wanneer de temperaturen het toelaten. Tot zolang fietsen de fietsers er op de onderlaag asfalt.

Na het bouwverlof, vanaf 4 januari 2021, werkt WillemenInfra de bermen en opritten in Linde af. De werkzones worden gegroepeerd en klein gehouden om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Het verkeer aan de werkzone wordt geregeld met verkeerslichten. Afhankelijk van de weersomstandigheden neemt deze fase 2 weken in beslag.


Watermolenstraat


In Watermolenstraat wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, een nieuw wegdek voorzien en het bestaande tweerichtingsfietspad vernieuwd. In de nieuwe wegopbouw zijn er verschillende wegversmallingen voorzien. Het fietspad blijft zo lang mogelijk in gebruik. De werken starten op maandag 11 januari 2021 en zouden tot 31 maart 2021 duren.

Bereikbaarheid en omleiding
Watermolenstraat

 

Het gemotoriseerd verkeer en de fietsers volgen een omleiding via Plas - Brouwerijstraat - Lakeman.

Contact

Aannemer WillemenInfra:

Sigfried.Debusschere@willemeninfra.be

Jens.Mestdagh@willemeninfra.be

Afkoppelingsadviseur Nils Van den Broeck:

info@vdb-studiebureau.be