Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Rioleringsproject Ursene-Drietorenstraat-Linde-Watermolenstraat

Aanleg gescheiden riolering

Aannemer Willemen Infra legt in opdracht van de Gemeente Londerzeel en van Aquafin gescheiden riolering aan in Ursene, Drietorenstraat en Watermolenstraat. Ook in Lakeman en Linde wordt er in het kader van dit project gewerkt.

Met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel worden regenwater en afvalwater gescheiden.

Tussen de laatste woning in de Drietorenstraat en Firma Pas in Kasteelstraat komt er een nieuw fietspad afgescheiden van de rijbaan.

De omwonenden zijn verplicht om het hemelwater (deels) te scheiden van het afvalwater. Meer info: afkoppelen hemelwater.

Schrijf je in op de nieuwsbrief over de wegenwerken en blijf op de hoogte.

Fasering en planning

Drietorenstraat

De werken in de straat zijn klaar, op de toplaag asfalt na van rijbaan en fietspad. Het asfalt zal waarschijnlijk pas eind april aangebracht worden, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Linde

Ook de werken in Linde zijn volledig klaar. Enkel de laatste laag asfalt op het fietspad moet nog aangebracht worden. Dit kan vermoedelijk tegen begin april worden uitgevoerd.

In tussentijd is er voor de fietsers een alternatieve route bewegwijzerd.

Watermolenstraat

In Watermolenstraat wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, een nieuw wegdek voorzien en het bestaande tweerichtingsfietspad vernieuwd.

Tot de laatste week van maart legt de aannemer nog de nieuwe rioleringsbuizen aan. Daarna gaat de heropbouw van rijweg en fietspad van start. Eerst wordt de greppel in beton aangelegd, gevolgd door de plaatsing van de boordstenen van het fietspad. Dit zou, afhankelijk van de weersomstandigheden, tegen de paasvakantie moeten klaar zijn.

Nadien zal de fundering van rijbaan en fietspad worden voorzien zodat tegen eind april alles kan geasfalteerd worden.

Bereikbaarheid en omleiding
Watermolenstraat

Het gemotoriseerd verkeer en de fietsers volgen een omleiding via Plas - Brouwerijstraat - Lakeman.

Linde

Momenteel wordt er in Linde gefietst op de onderlaag asfalt Daarom is er een alternatieve route aangeduid via Polderstraat – Pluimennest – Lakeman in beide rijrichtingen.

Contact

Aannemer WillemenInfra:

Sigfried.Debusschere@willemeninfra.be

Jens.Mestdagh@willemeninfra.be

Afkoppelingsadviseur Nils Van den Broeck:

info@vdb-studiebureau.be