Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Rioleringsproject Ursene-Drietorenstraat-Linde-Watermolenstraat

Aanleg gescheiden riolering

Aannemer Willemen Infra legt in opdracht van de Gemeente Londerzeel en van Aquafin gescheiden riolering aan in Ursene, Drietorenstraat en Watermolenstraat. Ook in Lakeman en Linde wordt er in het kader van dit project gewerkt.

Met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel worden regenwater en afvalwater gescheiden.

Tussen de laatste woning in de Drietorenstraat en Firma Pas in Kasteelstraat komt er een nieuw fietspad afgescheiden van de rijbaan.

De omwonenden zijn verplicht om het hemelwater (deels) te scheiden van het afvalwater. Meer info: afkoppelen hemelwater.

Schrijf je in op de nieuwsbrief over de wegenwerken en blijf op de hoogte.

Fasering en planning

Fase Ursene

De werkzaamheden in Ursene zijn afgewerkt.

Fase Drietorenstraat

De pompput net voor de spooroverweg is op een paar werkdagen na klaar. Het gedeelte van Drietorenstraat tussen Kasteelstraat en Moorhoek is afgewerkt tot op de onderlaag asfalt. De nieuwe riolering wordt momenteel ter hoogte van de woningen in Drietorenstraat aangelegd. Dit zou tegen begin april klaar zijn. Aansluitend wordt daar gestart met de aanleg van de nieuwe bestrating.

Fase Lakeman

In de Lakeman tussen Over De Beek en Steenhuffel start de aannemer met de aanleg van riolering in juni 2020. Aangezien de werkzone zich in het fietspad bevindt, hoeft de straat niet afgesloten te worden voor doorgaand verkeer al zal er wel verkeershinder zijn.

Fase Linde

In Linde voeren Fluvius en Proximus momenteel werkzaamheden uit in het fietspad. De eigenlijke rioleringswerken starten pas na het bouwverlof in augustus 2020.

 

De planning is zoals steeds afhankelijk van de weersomstandigheden.

Omleiding

Moorhoek is bereikbaar vanuit de richting Watermolenstraat. De woningen in Drietorenstraat kunnen bereikt worden vanuit de richting Watermolenstraat. 

Contact

Aannemer WillemenInfra:

Sigfried.Debusschere@willemeninfra.be

Jens.Mestdagh@willemeninfra.be

Afkoppelingsadviseur Nils Van den Broeck:

info@vdb-studiebureau.be