Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Rioleringsproject Ursene-Drietorenstraat-Linde-Watermolenstraat

Aanleg gescheiden riolering

Aannemer Willemen Infra legt in opdracht van de Gemeente Londerzeel en van Aquafin gescheiden riolering aan in Ursene, Drietorenstraat en Watermolenstraat. Ook in Lakeman en Linde wordt er in het kader van dit project gewerkt.

Met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel worden regenwater en afvalwater gescheiden.

Tussen de laatste woning in de Drietorenstraat en Firma Pas in Kasteelstraat komt er een nieuw fietspad afgescheiden van de rijbaan.

De omwonenden zijn verplicht om het hemelwater (deels) te scheiden van het afvalwater. Meer info: afkoppelen hemelwater.

Schrijf je in op de nieuwsbrief over de wegenwerken en blijf op de hoogte.

Fasering en planning

 

Drietorenstraat


Aannemer Willemen Infra werkt de bovenbouw van de straat af in september.


Linde


Op 17 augustus startte de aanleg van nieuwe gescheiden riolering in Linde vanaf het kruispunt met Watermolenstraat en Drietorenstraat in de richting van Polderstraat. Er dient zo’n 200m aan nieuwe riolering te worden aangelegd. De rijbaan wordt volledig vernieuwd tussen Drietorenstraat en Polderstraat. De bestaande fietspaden in klinkers worden uitgebroken en vervangen door een fietspad in asfalt. Al deze werken zouden tegen midden oktober klaar zijn, maar de planning is weersafhankelijk.


Watermolenstraat


Volgens de planning start Willemen Infra op 14 september met de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, een nieuw wegdek en de vernieuwing van het bestaande tweerichtingsfietspad. In de nieuwe wegopbouw zijn er verschillende wegversmallingen voorzien, waarvan er momenteel 4 in proefopstelling werden uitgewerkt. Ook in deze werkzone blijft het fietspad zo lang mogelijk in gebruik.
De werkzaamheden in Watermolenstraat zouden klaar zijn tegen de kerstvakantie, als de weersomstandigheden het toelaten.


Lakeman


In het gedeelte van Lakeman tussen de brouwersketel aan Over de Beek en huisnummer 108 (in de richting van Steenhuffel) zal aan de zijde van de woningen onder het fietspad riolering geplaatst worden. Hiervoor hoeft de straat niet volledig te worden afgesloten, maar kan het verkeer er nog passeren met behulp van tijdelijke verkeerslichten. Deze werken vangen aan op 7 september.

Bereikbaarheid en omleiding

Drietorenstraat


Moorhoek en de woningen in Drietorenstraat zijn bereikbaar vanuit de richting Kasteelstraat.


Linde


De fietspaden in Linde blijven zo lang mogelijk vrij. Nadien volgen de fietsers een omleiding via Pluimennest. Voor het gemotoriseerd verkeer is er volgende omleiding voorzien:

  • Verkeer richting Londerzeel
    Lakeman - Over de Beek (éénrichtingsverkeer) – Kaaskantmolenstraat - Brusselsestraat - Polderstraat
  • Verkeer richting Steenhuffel
    Polderstraat – Brusselsestraat – Slozenstraat (Meise) – Rossemdorp – Veilinglaan – Robbroekstraat (zwaar vervoer via Vier Eiken - Veilinglaan)
  • Verkeer richting Malderen rijdt om via Sint-Jozef

Het zwaar vervoer rijdt om via Brusselsestraat - Temsesteenweg (Wolvertem) - Drijpikkelstraat - Vier Eiken - Verbindingsweg - Driesstraat - Veilinglaan - Robbroekstraat.


Watermolenstraat


Het verkeer volgt de omleiding voor Linde en kan dan vanaf Lakeman via Brouwerijstraat en Plas de Watermolenstraat bereiken. Deze omleiding geldt ook voor fietsers wanneer er gewerkt wordt aan het fietspad in Watermolenstraat. Het fietspad blijft echter zo lang als mogelijk in gebruik.

Contact

Aannemer WillemenInfra:

Sigfried.Debusschere@willemeninfra.be

Jens.Mestdagh@willemeninfra.be

Afkoppelingsadviseur Nils Van den Broeck:

info@vdb-studiebureau.be