Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Groepsaankoop regenwatertonnen

De voorbije zomers werden gekenmerkt door extreme weersomstandigheden, zoals hittegolven en zware regenval met wateroverlast. We werden begin 2024 in Londerzeel nog geconfronteerd met de zwaarste wateroverlast in jaren. Bij zo’n hevige regenval is de plotse hoeveelheid hemelwater zo groot dat het water geen tijd heeft om te infiltreren in de bodem, en de afvoer het debiet niet kan verwerken.

Ook u kan helpen door hemelwater op te vangen. Het installeren van een bovengrondse ton is eenvoudig. Het opgevangen water kan onder andere worden hergebruikt in de tuin of voor het poetsen. Zeker in tijden van droogte, waarin zuinig gebruik van leidingwater noodzakelijk is, is dit een voordeel.

Groepsaankoop 

Komende lente nemen we deel aan de groepsaankoop voor bovengrondse regenwatertonnen die Haviland Intercommunale organiseert. Het aanbod wordt gekozen door een intergemeentelijke stuurgroep van enthousiaste burgers. Zij bepalen aan welke voorwaarden de regenwatertonnen moeten voldoen en welke eisen gesteld worden aan de leverancier(s). Je kan nog deelnemen aan de stuurgroep of je alvast registreren om vrijblijvend op de hoogte te blijven van de groepsaankoop.

Werkwijze

 • Stap 1: de stuurgroep bepaalt het aanbod en de voorwaarden
  • De eerste samenkomst van de stuurgroep zal digitaal plaatsvinden rond half maart. Midden april wordt de aanbieder geselecteerd. De precieze data worden in overleg met de stuurgroep bepaald.
 • Stap 2: infovergadering voor geïnteresseerde inwoners
  • Deze infovergadering gaat door op maandag 6 mei 2024 in het GC Gerard Walschap. De gekozen firma geeft een toelichting en nadien kan je een regenwaterton naar keuze bestellen.
 • Stap 3: offerte ontvangen en bevestigen
  • Je ontvangt een offerte op maat van de leverancier.
 • Stap 4: regenton afhalen
  • Je haalt de regenwaterton af op een centrale locatie of laat deze leveren.

Interesse?

Wil je op de hoogte blijven of wil je graag zetelen in de stuurgroep? Meld je dan vóór vrijdag 1 maart 2024 geheel vrijblijvend aan via het formulier.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op Haviland Intercommunale via milieu@haviland.be of 0473 66 23 86.