Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Probeerabonnement van De Lijn voor het eerste jaar secundair

Logo De LijnOok in 2020 kunnen jongeren die de overstap maken naar het secundair onderwijs een gratis abonnement van De Lijn krijgen voor de maand september.

Met een gerust hart op het openbaar vervoer

Met het probeerabonnement leer je kennismaken met het openbaar vervoer en de voordelen van een Buzzy Pazz, ons jongerenabonnement. Een verplaatsing met bus of tram naar school is efficiënt, duurzaam en veilig.

Je bent verplicht een mondmasker te dragen, als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Deze verplichting is geldig voor personen vanaf 12 jaar en is ook van toepassing aan de haltes van De Lijn.

Hou maximaal afstand. De Lijn zorgt ervoor dat de voertuigen regelmatig gereinigd worden.

Jongeren en hun ouders kunnen dus met een gerust hart kiezen voor het openbaar vervoer.

Een probeerabonnement aanvragen is eenvoudig

Ouders met kinderen geboren in 2008 ontvangen van De Lijn deze week een brief met informatie over hoe ze dit gratis probeerabonnement kunnen aanvragen.

Een probeerabonnement kan aangevraagd worden voor 18 augustus met het rijksregisternummer van het kind op delijn.be/probeeractie. In augustus ontvang je het probeerabonnement per post. 

Kinderen die niet geboren zijn in 2008, maar ook starten in het eerste secundair, kunnen een aanvraag doen via een ander aanvraagformulier dat eveneens terug te vinden is op delijn.be/probeeractie

Heb je vragen?

Ouders kunnen terecht op delijn.be/probeeractie of het nummer 070 220 200 (0,30 euro/min).