Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Opening Fietsbieb Londerzeel en fietsinitiatie

De Fietsbieb van Londerzeel geeft gezinnen met jonge kinderen de kans om dagelijks gebruik te maken van kinderfietsen tegen een lage prijs. Huren, eerder dan aankopen, da's goedkoop en duurzaam!

Wat is een Fietsbieb?

De Fietsbieb is een 'bibliotheek' van kinderfietsen.

  • Fietsen: voor kinderen van 2 tot 12 jaar, in goede staat
  • Prijs: 20€ fietsgeld per jaar en een waarborgsom van 20€ per fiets, die je terugkrijgt als je de fiets in goede staat terugbrengt. Tijdens de uitleenperiode ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud en voor eventuele kleine herstellingen van de fiets.
  • Praktisch: de bieb is een halve dag per maand open op een vast tijdstip

Praktisch

Reserveren is verplicht en kan online of telefonisch bij Martine Thomas op 0485 61 25 96 of Gerda Vergaelen op 0494 64 56 76.

Je vindt de Fietsbieb in de Kerkhofstraat 52 in Londerzeel. Dat is het gebouw naast het Woonzorgcentrum en achter de bushalte.

Breng je kind(eren) zeker mee. De fietsen kunnen ter plaatse getest worden. Wanneer je een fiets gekozen hebt, wordt er een eenvoudige uitleenovereenkomst gemaakt. Uiterlijk na een jaar breng je de fiets terug naar de Fietsbieb. Je kan verlengen of een nieuwe fiets kiezen.

Vrijwilligers en kinderfietsen gezocht

Heb je nog een kinderfiets die in goeie staat is? De Londerzeelse Fietsbieb zoekt nog naar goede fietsjes. Als je er eentje schenkt, krijg je meteen een jaar gratis lidmaatschap voor jezelf of om aan iemand anders te schenken.

De Fietsbieb wordt door vrijwilligers open gehouden. Zin om de ploeg te versterken? Neem contact op.

Fietsinitiatie

Tijdens de opening van de Fietsbieb organiseren we een fietsinitiatie. Dat is hét moment om je kind te leren fietsen op twee wielen onder begeleiding van ervaren monitoren.

Kom met z'n tweetjes

Kan je kind al vlot fietsen met steunwieltjes of een loopfiets? Dan is het tijd om op twee wielen te leren fietsen. Breng zijn/haar eigen fiets en fietshelm mee. En maak de fiets vooraf ‘lesklaar’: steunwieltjes en mandjes verwijderen, banden oppompen, ketting controleren. Ook belangrijk: je kind mag niet alleen komen. Eén volwassene doet verplicht mee met de initiatie.

Draag sportieve schoenen, want de initiatie is best wel een actieve gebeurtenis.

Goed om te weten

  • de initiatie vindt plaats op zaterdag 12 september van 10 tot 12 uur
  • je betaalt 5 euro ter plaatse (cash te betalen)
  • inschrijven is verplicht via sport@londerzeel.be
  • afspraak op de speelplaats van Virgo Sapiens Kleuterschool (Mini Virgo), Kerkhofstraat 43 (schuin tegenover de Fietsbieb)
  • tijdens de fietsinitiatie volgen we de coronamaatregelen

Inschrijven kan helaas niet meer voor deze fietsinitiatie. Alle plekjes zijn reeds volzet.