Deel deze pagina

Offline binnen spelen

Das Kunst bij jou thuis!

Vijftig (!) videoworkshops, minstens 100 uur creatief plezier en talloze artistieke inspiratiebronnen. Vanaf vandaag vind je in onze webshop vijftig creatieve en exclusieve videoworkshops, waarmee jouw kind thuis helemaal zélf aan de slag gaat. 

Met onze videoworkshops kan je in het weekend of wanneer je ook maar wil aan de slag gaan. Kinderen van 6 tot 12 jaar leren verschillende kunsttechnieken kennen en werken zelfstandig met huis-, tuin en keukenmateriaal.

Kampen bouwen

Niets leuker dan een kamp bouwen. Ook zonder tuin kan je de leukste indoorkampen bouwen, door gebruik te maken van je tafel, een laken en natuurlijk héél wat kussens.

Kom tot rust met yogalesjes op kindermaat

Het is belangrijk om voldoende rust te vinden in de allesoverheersende coronachaos. Schuif die stoelen aan de kant, leg een matje klaar en laat de tijd maar voorbij fladderen aan de hand van digitale yogalesjes op kindermaat van Oudersvannu of Fladderfilmpjes op Facebook

Open je eigen restaurant

Als we niet op restaurant kunnen gaan, dan kan je er thuis ook eentje creëren! Verzin een wervende naam voor je restaurant, ontwerp een mooie menukaart en maak samen een driegangenmenu.

Geen zin om te koken? Bestel eens iets lekkers bij een brasserietje in de buurt. Er zijn veel lokale take-awayinitiatieven waar je de lekkerste gerechten kan vinden. Raadpleeg deze via de lijst van Londerzeelse horecazaken (pdf).

Knutselen met zoutdeeg!

Zoutdeeg blijft dé klassieker om je kids bezig te houden. Je hebt er weinig voor nodig en je kan er heel veel kanten mee uit. Lees het basisrecept om volop te knutselen van Libelle.

Samen koekjes bakken en andere lekkernijen

Met de Doe-, bak- en leestips in coronatijden van het Bakkerijmuseum is plezier gegarandeerd! Heb je te veel koekjes gebakken? Schenk ze (met respect voor de social distance-maatregelen) aan oudere buren om hen te steunen in deze moeilijke tijden.

Klusjes voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Wanneer kinderen ouder worden, krijgen ze meer vrijheid en maar ook meer verantwoordelijkheid. Op overzicht van klusjes voor kinderen van 6 tot 12 jaar van de Gezinsbond lees je welke taakjes ze kunnen uitvoeren.

Bouwinspiratie met LEGO

Haal je lego uit de kast en ontdek wat je er nog meer mee kan doen op LEGO - Facebook!

Download het geweldige doe-boek van Lannoo

Uitgeverij Lannoo heeft een gratis creatief doe-boek uitgebracht. In dit boek vind je tekentips, kleurplaten en zoekspelletjes uit  prachtige kinder- en jeugdboeken. Goed voor uren lees- en speelplezier.