Deel deze pagina

Nutsmaatschappijen

Gas en elektriciteit

Distributienetbeheerder: voor een nieuwe aansluiting

IVERLEK
078 35 35 34
 

Elektriciteitleverancier
In tegenstelling tot vroeger kan je kiezen tussen diverse leveranciers, onder andere op basis van de prijs en de kwaliteit van dienstverlening. Je kiest dus zelf de leverancier waarmee je een contract voor de levering van elektriciteit en/of aardgas afsluit.

Vergelijk de prijzen bij de Vlaamse reguleringsinstantie voor de elektriciteits-en gasmarkt (VREG).

Water

Heb je vragen over de aanvraag van een nieuwe drinkwateraftakking, verhuis, keuring van een waterinstallatie of afvoer van afval- en regenwater… Neem dan een kijkje op de website van De Watergroep. Ook informatie over de waterkwaliteit, een overzicht van de tarieven of mogelijke storingen in jouw buurt zijn daar terug te vinden. Een verhuizing kan je volledig digitaal afhandelen via de online klantenzone van De Watergroep.

De Watergroep
postadres: De Watergroep, PB 20102, B-1101 Scanning
02 238 96 99

Tv, telefoon en internet

Op Beste Tarief kan je zelf de verschillende bedrijven die telefoon en internet aanbieden, vergelijken.

Rioolaansluiting

Onze gemeente doet voor haar rioolbeheer een beroep op de expertise van Riopact, een samenwerking tussen drinkwaterbedrijf De Watergroep en waterzuiveringsbedrijf Aquafin. Als rioolbeheerder zorgt Riopact voor het onderhoud en de verdere uitbouw van het rioleringsstelsel.

Het aanvraagformulier kan je op deze website downloaden. Je vraagt je rioolaansluiting best 8 weken voor de start van de (ver)bouwwerken aan. Ook keuringen kan je rechtstreeks bij Riopact aanvragen.

Een verstopping van de riolering op het openbaar domein, meld je aan ons. Wij nemen dan contact op met Riopact.

Heb je een andere vraag met betrekking tot het rioleringsstelsel? Neem een kijkje bij de veelgestelde vragen. Niet gevonden wat je zocht? Neem contact op met Riopact.

Planaanvraag - KLIP

Voordat je werken uitvoert in de omgeving van ondergrondse leidingen, moet je eerst een planaanvraag indienen via het Kabel en Leidingen Informatie Portaal of KLIP.

In Londerzeel liggen ook ondergrondse leidingen - op privédomein - die brandstoffen vervoeren zoals propaan en aardgas of chemische producten die bestemd zijn voor industrieel gebruik. De beheerders van die vervoersleidingen zijn verenigd in Fetrapi

Als je in de buurt van deze leidingen werken uitvoert, moet je ook een planaanvraag indienen via het KLIP.

Reglement

Retributiereglement op werken aan nutsvoorzieningen op gemeentelijk openbaar domein (pdf)
Vastgesteld bij gemeenteraadsbesluit op 26 februari 2008.
Aangepast bij gemeenteraadsbesluit op 20 december 2016.
Gepubliceerd op de website op 23 december 2016.