Deel deze pagina

Maatregelen voor ondernemers

Maatregelen

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, neemt ons land verschillende maatregelen. Deze maatregelen hebben een grote impact op tal van sectoren en ondernemingen. Hieronder vind je nuttige links voor ondernemers en een antwoord op de meest gestelde vragen:

De federale overheid opende voor vragen specifiek over de economie, de werkgelegenheid, de kmo's en zelfstandigen een speciaal contactnummer: 0800 120 33.

Andere hulplijnen voor ondernemers:

Ondersteunende maatregelen

Hieronder vind je nuttige links met meer info over ondersteunende maatregelen:

Londernemen

Blijf op de hoogte! Word lid van de besloten Facebookgroep Londernemen.

'Londernemen' is een communicatieplatform om nuttige informatie uit te wisselen tussen Gemeente Londerzeel en ondernemers en ondernemers onderling.

Winkelplan Covid-19

De volgende fase van de afbouwstrategie van de Nationale Veiligheidsraad is ingegaan op dinsdag 11 mei 2021. Dit houdt in dat alle winkels de deuren mogen openen.

Om ervoor te zorgen dat iedere handelaar de heropening grondig voorbereidt en de nodige maatregelen overweegt en implementeert, wordt iedere handelaar die heropent op 11 mei, verplicht om een winkelplan (pdf) op te stellen.

Dit plan omvat de voorzieningen die de handelaar treft om de hygiëne, veiligheid en social distancing te verzekeren.

Het winkelplan moet uitgehangen worden aan het raam van de winkel, zodat de politie dit kan controleren.

Het is ook de verantwoordelijkheid van de handelaars om hun klanten aan te spreken en aan te manen om zich te houden aan de voorschriften.

Als een handelaar de nodige maatregelen niet wil of niet kan toepassen, voldoet deze niet aan de voorwaarden om de winkel te mogen open houden.