Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Zwerfvuilactie 'Lenteschoonmaak' van 23 maart tot 7 april

De Gemeente Londerzeel doet mee aan de Grote Lenteschoonmaak van Mooimakers van zaterdag 23 maart tot en met zondag 7 april. Deze campagne roept iedereen op om de strijd aan te gaan tegen zwerfvuil en sluikafval.

Zwerfvuil opruimen mag natuurlijk altijd, we hopen dat je door deze actie de smaak te pakken krijgt. We hopen nog meer dat de propere omgeving iedereen motiveert om het proper te houden.

Steek jij net als duizenden vrijwilligers in heel Vlaanderen de handen uit de mouwen tijdens de Grote Lenteschoonmaak? Je kan alleen of met je gezin, buren, familie of vrienden meedoen. Je kan er ook een verbindende activiteit van maken met je vereniging, buurtcomité of school. Iedereen die zich eraan stoort dat telkens weer een bepaald plein, een voetwegje, een straat of een berm vol ligt met zwerfvuil, kan meehelpen.

Nà de opruimactie plaatsen we op het plein, in de berm of in de straat een bord met ‘dit deel van Londerzeel werd opgeruimd door vrijwilligers.’

Wil je deelnemen aan deze actie?

Inschrijven kan tot en met zondag 3 maart via dit formulier. Tussen maandag 11 en vrijdag 15 maart kan je je grijpers en witte afvalzakken afhalen bij de dienst Omgeving (Malderendorp 14).

Wat doe je tijdens je opruimactie?

Je verzamelt het zwerfvuil in je buurt of tijdens je wandelingen in de witte afvalzakken. In de witte zakken mag alle zwerfvuil. Afgedankte elektrische en elektronische apparaten en autobanden mogen niet in de zak, maar leg je naast de witte afvalzak.

Pmd doe je in een blauwe afvalzak.

Verzamel het afval op de hoek van de straat. Laat de locatie weten via zwerfvuil@incovo.be. Afvalintercommunale Incovo zorgt op dinsdag voor de ophaling van de volle zwerfvuilzakken. 

Wat doe je nà de opruimactie?

Je bezorgt het geleende materiaal terug aan de dienst Omgeving. Alle deelnemers worden beloond met een kleine attentie.