Deel deze pagina

Kijk- en luistertips

Doe de droomverhaal-test van de bib

Verveel je je in je kot? Heb je een opkikkertje nodig? Of zin in een verrassing? Dan is de droomverhaal-test van de bib het ideale medicijn!

Beantwoord de vragen van jouw leeftijd en kom te weten of jij een avonturier, een dromer, een durver of een grapjas bent. Daarna krijg je van ons het verhaal van je dromen cadeau.

De filmpjes van de verhalen vonden we op de Jeugdboekenmaand Youtube van Iedereen Leest. Ze zijn gemaakt door echte schrijvers, illustratoren en topvertellers. Een echte aanrader dus!

Doe de test van onze bibliotheek. 

Kapitein Winokio

Kapitein Winokio biedt eerste hulp bij quarantaine

Dankzij het YouTube-kanaal van concertzaal AB haal je de berenconcerten van Kapitein Winokio zo naar je eigen woonkamer.

Podcasts en luisterboeken

Voorlezen is leuk en belangrijk. Maar soms – wanneer je moet telewerken bijvoorbeeld - mag je dat ook eens aan de professionals overlaten. Deze podcasts en luisterboeken voor kinderen van UiTmetVlieg zijn daarvoor ideaal. Geniet van de rust!

Luisterverhalen van het Geluidshuis

De luisterverhalen van het Geluidshuis Uitgeverij blijven echt een geweldige aanrader.

Speciaal voor tijdens de binnenblijfdagen maakte Het Geluidshuis een pagina vol gratis content.

De mooiste virtuele voorleesmomenten voor kinderen

Niets zo leuk als een prachtig prentenboek, met heel veel overtuiging voorgelezen door de schrijver zelf of een andere gekende boekenwurm. Ideaal voor het slapengaan of wanneer je een rustmomentje wil inbouwen met de leukste virtuele voorleesmomenten voor kinderen van UiTmetVlieg.

Familietheater in je woonkamer

Wist je dat je ook heel wat theatervoorstellingen voor kinderen gratis kan streamen? Met het lijstje op Familietheater vanuit je living van UiTmetVlieg geraak je een heel eind verder.

Organiseer zelf een filmmarathon!

We hebben al erg veel geluk gehad met het mooie weer, maar een filmnamiddag organiseren nét zoals in de bioscoop heeft zoveel charme. Maak zelf popcorn en maak het je gemakkelijk. De mooiste films om thuis te bekijken van UiTmetVlieg biedt alvast inspiratie.

Wist je trouwens dat Netflix een nieuwe extensie Netflix Party heeft gelanceerd waardoor je vanop afstand samen met je vrienden of familie kan kijken naar je favoriete film? Er is ook een chatbox waarin je kan praten met elkaar. Zo creëer je toch nog het gevoel dat je samen bent met anderen en kan je napraten over de leukste momenten.

Suske en Wiske

Beluister het allereerste verhaal van Suske en Wiske op VRT, ingesproken door Alex Agnew en Adriaan Van den Hoof.

Suske en Wiske vierden op 30 maart hun 75ste verjaardag. Het eerste verhaal Rikki en Wiske in Chocowakije werd speciaal voor deze gelegenheid ingelezen door deze twee topcomedians.