Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Kermisweekend met jaarmarkt Londerzeel centrum: het programma

Kermis met jaarmarkt

Op zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 september is het kermis in Londerzeel centrum (rond de kerk en op het Heldenplein). Maandag 27 september is het jaarmarkt. 

Het is niet verplicht om een mondmasker te dragen. Voel je je veiliger met een mondmasker op of is het druk? Is het bijvoorbeeld niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden? Zet er dan gerust een op. 

Kiekenpootworp

Jammer maar helaas… ondanks eerdere aankondiging komt er toch geen Gouden Kiekenpootworp dit jaar.

We hadden allemaal gehoopt dat de Gouden Kiekenpootworp zoals vanouds zou kunnen doorgaan. De onzekere coronasituatie maakt echter dat het nog geen goed idee is om zoveel mensen – kinderen, jongeren, volwassenen – samen te brengen zoals dat bij de worp het geval is.

Ook de aanverwante activiteiten, zoals de stoet met de kiekenpootreus, gaan niet door omdat er geen Kiekenpootworp is. Hopelijk kunnen we in 2022 de 40ste verjaardag van de Kiekenpootworp volop vieren, mét Kiekenpootworp, mét onze reus, mét alle andere feestelijkheden - en zonder coronazorgen.

Maandag 26 september 2021

Van 8 tot 16 uur: Rommelmarkt op de terreinen van woonzorgcentrum Herfstvreugde (Kerkhofstraat 50). Standhouders zijn welkom vanaf 7 uur.

Om 10 uur:

  • opening van de jaarmarkt door het college van burgemeester en schepenen
  • prijskampen voor paarden, rundvee, schapen, geiten, kleinvee,…
  • tentoonstelling van voertuigen in de Mechelsestraat
  • jaarmarktwedstrijd voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Er zijn verschillende prijzen te winnen, de hoofdprijs is een kinderfiets.
  • klimmuur op de gemeentelijke parking in de Gildenstraat
  • doorlopend animatie: draaiorgels, grime, straattheater, ballonblazers, springkasteel, Red Lion Pipe band, brassband,…

Om 16.55 uur: uitreiking van de prijzen aan de winnaars van de kinderwedstrijd op het podium voor het Administratief Centrum.

Om 17 uur: bonnetjesworp voor kinderen op het podium voor het Administratief Centrum

Een samenwerking tussen de Gemeente Londerzeel, het jaarmarktcomité en verschillende sport- en socio-culturele verenigingen.

Organiseert jouw vereniging een activiteit ter gelegenheid van het kermisweekend? Voer deze dan zeker in in de UiTdatabank. Wij zorgen ervoor dat deze wordt toegevoegd aan het programma hierboven.