Deel deze pagina

Landhuis met domein

kasteel drietoren

Het Kasteel Drietoren is een mooi gelegen landhuis op een vierkant grondplan. Het is al meer dan 150 jaar in het bezit van de adellijke familie de Spoelbergh. Het kasteel werd gebouwd in 1786, zo getuigt de gevelsteen aan de toegangszijde van het kasteel. De drie andere gevels palen aan een slotgracht die - net als de vijvers op het domein - het water van de Molenbeek bevatten.

Het domein telt verder nog een koetshuis, een hoeve, een ijskelder, een tuinhuis en een kapel. De kapel staat aan de rand van het domein tegen de straatkant. Als je verder wandelt langsheen het domein, zie je een bruggetje waar de Drietorenstraat overgaat in de Kasteelstraat. 

De watermolen in het park werd grondig verbouwd en het rad is verdwenen. Toch is er nog een belangrijk verval ter hoogte van het molengebouw. De ijskelder werd in baksteen opgemetseld en heeft een spitse zandstenen top.

Kasteel Drietoren is omringd door een Engels park (privé) met een uitzonderlijke flora, verzameld door burggraaf de Spoelberch tijdens zijn vele buitenlandse reizen.

Praktische info

Adres:
Drietorenstraat, Londerzeel

Bezoeken:
Privébezit.