Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Je kan je terug aanmelden op de QVAX-lijst!

Meld je aan op QVAX van de Vlaamse overheid om snel de vrijgekomen plaatsen voor de boosterprik met Pfizer of Moderna op te vullen!

Registreren op de reservelijst kan heel eenvoudig via de website qvax.be. Je vult enkele gegevens in, zoals je naam, adres, rijksregisternummer, contactgegevens... en je duidt aan op welke momenten je beschikbaar bent. Telefonisch of per post inschrijven op de reservelijst is niet mogelijk.

Als vaccinatiecentrum De Zijp in Wemmel een dosis van het boostervaccin tegen COVID-19 op overschot heeft, krijg je misschien een uitnodiging per mail en sms. Je krijgt dan (afhankelijk van het moment van de dag) een kwartier tot een uur de tijd om te bevestigen. Zo niet, vervalt de uitnodiging en zal iemand anders opgeroepen worden. 

Wie zich tijdens de eerste vaccinatieronde al had ingeschreven op QVAX moet zijn gegevens wel opnieuw ingeven. Alle persoonlijke gegevens van de vroegere aanmeldingen voor de basisvaccinatie werden  gewist.

Wanneer kom ik aan de beurt?

Net als bij de eerste vaccinatiecampagne wordt de volgorde bepaald aan de hand van jouw leeftijd. Bijkomend wordt er deze keer ook gekeken naar de datum van jouw laatste prik

Het boostervaccin mag pas toegediend worden vanaf 2 maanden na de eerste en enige prik met het vaccin van Johnson & Johnson, 4 maanden na de tweede dosis AstraZeneca, en 6 maanden na de tweede dosis Moderna of Pfizer

Is die termijn niet verstreken? Dan word je niet uitgenodigd.

Voor wie heeft QVAX geen nut ?

  • voor inwoners die hun 1ste of 2de prik gemist hebben
  • wie al een uitnodiging voor zijn boosterprik heeft gekregen, zal niet meer aan bod komen via de reservelijst
  • wie jonger is dan 18 jaar kan zich niet inschrijven, omdat het boostervaccin enkel is goedgekeurd voor meerderjarigen.

Let op: het is een reservelijst, er is geen garantie dat je opgeroepen wordt. Je registratie vervangt dus zeker niet de uitnodiging die verstuurd wordt vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid. 

Door je te registreren op de reservelijst draag je bij tot een vlotte vaccinatiecampagne. En zo help je mee het coronavirus te verslaan!