Deel deze pagina

Informatie omtrent het coronavirus (COVID-19)

Stand van zaken: dinsdag 28 september - 11 uur

De maatregelen van de Federale regering om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je nalezen op www.info-coronavirus.be.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende maatregelen die door Gemeente Londerzeel werden genomen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, informatie over onder andere de gemeentelijke dienst- en hulpverleningen en verschillende referentiesites die je kan raadplegen als je vragen hebt omtrent het coronavirus.

Mondmaskerplicht in gemeentelijke gebouwen 

(update woensdag 1 september 2021)

Sinds 1 september is het dragen van het mondmasker niet meer verplicht in publiek toegankelijke ruimtes van ondernemingen, openbare besturen, tenzij de lokale overheid daar anders over beslist.

Gemeente Londerzeel besliste evenwel dat het dragen van een mondmasker in de gemeenschappelijke publieke en personeelstoegankelijke zones in de openbare gebouwen van Gemeente Londerzeel verplicht blijft tot en met 31 oktober 2021. Iedereen vanaf 12 jaar is verplicht om een mondmasker of elk ander alternatief in stof te dragen in gemeenschappelijke publieke en personeelstoegankelijke zones in de openbare gebouwen van de Gemeente Londerzeel. Indien dit omwille van medische redenen niet mogelijk is, dient een gelaatsscherm gedragen te worden. 

Informatie over het coronavirus

FOD Volksgezondheid

Raadpleeg Coronavirus COVID-19 voor meer informatie over het coronavirus. Je vindt er:

  • veelgestelde vragen
  • maatregelen van de overheid
  • het laatste nieuws over het virus
  • ...

Heb je een vraag? Contacteer dan het contactcenter van de FOD Volksgezondheid via 0800 14 689 of info-coronavirus@health.fgov.be van maandag tot en met vrijdag tussen 8 tot 18 uur en op zaterdag en zondag tussen 10 tot 18 uur.

Blijf op de hoogte via FOD Volksgezondheid op Facebook of FOD Volksgezondheid op Twitter

FOD Economie

Ben je een ondernemer en heb je vragen over het coronavirus? Surf dan naar Coronavirus: informatie voor ondernemingen - FOD Economie of bel naar 0800 12 033.

Crisiscentrum

Op de website van het Nationaal Crisiscentrum en via Nationaal Crisiscentrum op Facebook en Nationaal Crisiscentrum op Twitter vind je meer informatie over het coronavirus.

Ministeriële besluiten

Op donderdag 12 maart 2020 kondigde de Nationale Veiligheidsraad de federale fase van het crisisbeheer af. Er werden verschillende maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te beperken. Op Coronavirus: de antwoorden op al je vragen (ministeriële besluiten) - Crisiscentrum.be vind je alle relevante regelgeving.

Hulplijnen

Heb je behoefte aan een luisterend oor? Of heb je vragen over omgaan met geweld?

Blijf er niet mee zitten en bel naar een van de Noodnummers.

In deze coronatijden is contact met lotgenoten meer dan belangrijk: overzicht van de verschillende lotgenotencontacten in tijden van corona - Trefpunt Zeflhulp.