Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Ik help mijn buren, jij ook?

We vingen her en der oproepen tot solidariteit op en zagen mensen zich spontaan aanbieden om te helpen waar nodig. Dat inspireerde ons om een platform op te zetten waarmee we hulpbehoevenden samenbrengen met zij die willen en kunnen helpen.

Dankzij een samenwerking met Give a Day slaagden we erin heel snel 'Londerzeel aan Zet!' te creëren. Dat is een digitaal platform waarop jullie kunnen aangeven of je hulp nodig hebt. Je kan dat natuurlijk ook nog steeds telefonisch (052 30 36 16) of via e-mail (zorgloket@londerzeel.be) doen. Het Zorgloket is ook nu voor jullie op post.

Maar... Kijk eerst eens in je brievenbus! Want we maakten ook kaartjes voor zij die hun buren willen helpen.

Ben jij zo iemand? Download dan als de bliksem zo'n kaartje (pdf) en 'spread the love'. Op een veilige manier wel te verstaan.

Dankzij die kaartjes bereiken we ook mensen via een niet-digitaal kanaal en dat is heel belangrijk. Ook zonder zelf hulp aan te bieden, kan je ons helpen door mensen die niet 'online' zijn te informeren over dit initiatief. We merken namelijk nu al dat velen willen helpen.  Meer dan er hulp durven vragen. Laten we er met z'n allen voor zorgen dat wie hulp nodig heeft, de juiste weg vindt! Digitaal of telefonisch op 052 30 36 16.

Wil je nog verder gaan? Op Londerzeel aan zet! kan je ons laten weten voor welk soort vrijwilligerswerk we je mogen contacteren. Wij matchen de juiste vrijwilliger aan de juiste hulpvraag.

Nu zijn jullie dus aan zet. Laten we met z’n allen tonen dat we er voor elkaar zijn in onze gemeente. En zeker voor zij die het nodig hebben.

Maar vooral: blijf veilig in de zorg voor elkaar.