Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Huurachterstand? Laat je helpen

Op de sociale verhuurmarkt krijgen steeds meer mensen het financieel moeilijk. Sociale verhuurders worden geconfronteerd met grote huurachterstallen.

Levert een afbetalingsplan niet het gewenste resultaat op? Dan neemt de verhuurder doorgaans een advocaat of gerechtsdeurwaarder onder de arm om de onbetaalde huur toch nog in te vorderen.

Mensen met schulden krijgen dan bijkomende gerechts- en uitvoeringskosten. Dit maakt de schulden nog groter. Het terugbetalen van die schulden wordt nog moeilijker en vaak zelfs onmogelijk. Mensen komen op die manier in een uitzichtloze situatie terecht.

Vaak ontvangt de verhuurder/ schuldeiser zijn schuld niet of niet helemaal.

Daarom gaan enkele sociale huisvestingsmaatschappijen in Halle-Vilvoorde de huur op een duurzame en Ethisch Verantwoorde manier Invorderen (EVI):

Nieuw plan van aanpak

Met MyTrustO bieden sociale huisvestingmaatschappijen aan sociale verhuurders de mogelijkheid om een gedragscode voor Ethisch Verantwoord Invorderen (EVI) te ondertekenen.

Huurders krijgen een extra en nieuwe manier aangeboden om hun schulden af te betalen: stap voor stap en zonder bijkomende dagvaarding of vonnis en de daaraan verbonden gerechtskosten.

Dit plan is een win-win situatie voor de huurder, de verhuurder en andere schuldeisers.

Hoe werkt MyTrustO concreet?

Wie financiële problemen heeft en naast de huurschuld ook nog andere schulden heeft, kan vrijwillig contact opnemen met MyTrustO.

Onder begeleiding van een (sociale) gerechtsdeurwaarder kan dan een haalbaar en objectief afbetaalplan worden opgesteld ten overstaan van alle betrokken schuldeisers. Maandelijks wordt een bedrag ter beschikking gesteld van de schuldeiseres.

MyTrustO is elke werkdag tussen 9 en 12 uur telefonisch te bereiken - 03 220 12 00.