Deel deze pagina

Hulp bij werk zoeken

Via het Welzijnsloket

Ben je op zoek naar werk, maar lukt het niet? Het Welzijnsloket begeleidt je bij jouw zoektocht via een persoonlijk uitgebouwd traject.

Via een stappenplan gaan we op zoek naar een geschikte en haalbare job voor jou. De arbeidstrajectbegeleiding kan eveneens met of door andere tewerkstellingspartners aangeboden worden: VDAB, GTB, Joblink…

Wat meebrengen?

Breng zoveel mogelijk van de volgende documenten mee:

  • identiteitsbewijs: identiteitskaart (eID), attest politie van verlies of diefstal identiteitskaart, attest van immatriculatie, bijlage 35,…
  • cv
  • motivatiebrief
  • behaalde getuigschriften, diploma’s, attesten, brevetten…
  • arbeidscontracten van vorig werk

Kostprijs?

Gratis.

Werkwinkelpunt

Vorming, opleiding, training...

De diensten van de Werkwinkel (VDAB en Wijk-werken) vind je in het Werkwinkelpunt in het Administratief Centrum.

Op zoek naar een (andere) job of naar een werknemer? Geïnteresseerd in een vorming, een opleiding of een training? Wil je een beroep doen op een Wijk-werker?

De medewerkers van het Werkwinkelpunt helpen je verder en zijn er voor iedereen: werkenden en werkzoekenden, werknemer of werkgever, personen met of zonder een handicap, hooggeschoold of laaggeschoold...

VDAB

Je bent op zoek naar een job? Je bent uitgekeken op je huidige job? Je wilt wat anders gaan doen? Je wilt hulp bij het zoeken naar werk? Je bent geïnteresseerd in een opleiding? Dan ben je bij VDAB aan het juiste adres.

Werkzoekenden, werknemers én werkgevers kunnen er terecht voor informatie over de arbeidsmarkt, over werken en over opleidingen.

Werkzoekenden en werknemers kunnen zich inschrijven bij VDAB. Zij kunnen er ook vacatures raadplegen en opleidingen aanvragen.

Voor intensievere ondersteuning bij de zoektocht naar een job kan je in het Werkwinkelpunt een afspraak maken met een gespecialiseerd consulent uit de Werkwinkel van Vilvoorde.

Geen zitdagen van VDAB meer vanaf 1 april 2019

Wijk-werken

Wijk-werken vervangt het vroegere Plaatselijk Werkgelegenheidsagentschap (PWA).

Wijk-werken is een eerste kleine stap in een traject naar werk: werkzoekenden doen, via het Wijk-werken, werkervaring op gedurende maximum 12 maanden. Zij mogen klusjes doen om zo aan bepaalde competenties te werken (vb. regels en afspraken nakomen, zelfstandig en resultaatgericht werken...).