Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Huis van het Kind lanceert Boekstart en Luierbox!

Wat is het Huis van het Kind Londerzeel?

Het Huis van het Kind Londerzeel is geen fysiek huis of gebouw waar je kan binnenwandelen, maar wel de naam van een lokaal samenwerkingsverband.

Verschillende partners die kinderen, jongeren en gezinnen ondersteunen en activiteiten voor hen organiseren, werken samen en stemmen hun beleid op elkaar af. Die partners zijn Gemeente Londerzeel, Kind en Gezin, Gezinsbond, aanbieders van kinderopvang en andere diensten die gezinnen in Londerzeel ondersteunen.

Het Huis van het Kind richt zich naar verschillende leeftijdsgroepen én doelgroepen: voor wie een kind verwacht, jonge ouders, kleuters, lagereschoolkinderen, jongeren,... Ook het gezinsbeleid in Londerzeel wordt besproken en acties of projecten worden uitgewerkt. Er is extra aandacht voor personen en gezinnen die het moeilijk hebben.

In de voorbije maanden werd er vooral achter de schermen gewerkt. In januari 2022 gaan er twee projecten van start: Boekstart en de Luierbox.

Boekstart

Londerzeel is een Boekstart-gemeente! Zo helpen Huis van het Kind en Bib Londerzeel jonge ouders hun baby of peuter genieten van boeken. Want ‘wat je vroeg leert, leer je voor het leven’. Zo is dat ook met lezen. Door kinderen al op jonge leeftijd te laten kennismaken met boeken, gaat er een wereld van verbeelding en nieuwe woorden voor hen open. Bovendien is samen in boekjes kijken gezellig en versterkt het de band tussen ouders en kinderen.

In Bib Londerzeel vind je binnenkort een gloednieuwe babyhoek. Je kan er samen met je kind lezen en de collectie boekjes voor baby’s en peuters ontdekken. Kom zeker eens kennismaken met het nieuwe aanbod en de activiteiten in de Bib.

Word je ouder in 2022 en woon je in Londerzeel? Dan krijg je een Boekstart-pakket wanneer je baby tussen zes en vijftien maanden oud is. Het eerste pakket krijg je in het consultatiebureau van Kind en Gezin. Het tweede pakket kan je afhalen in Bib Londerzeel of Malderen met de bon die je kreeg in het consultatiebureau.

Lees meer op Boekstart.

Luierbox

Verdeling via De Buurtwinkel

Huis van het Kind Londerzeel en sociale kruidenier De Buurtwinkel zamelen samen luieroverschotten in. Daarom werden op verschillende locaties in Londerzeel luierboxen geplaatst.

De aankoop van luiers weegt door in het maandbudget van gezinnen die het financieel moeilijk hebben, terwijl een goede hygiëne belangrijk is voor jonge kinderen. Met het inzamelen van luieroverschotten via luierboxen wil Gemeente Londerzeel de solidariteit tussen jonge gezinnen verhogen. De ingeleverde luiers worden gesorteerd, aangevuld (ook met zeldzame maten) en verdeeld in pakketten.

Gezinnen die het financieel moeilijk hebben, kunnen maandelijks aan een zeer voordelige prijs een pakket luiers kopen bij De Buurtwinkel.

Luiers over?

Is jouw kind een bepaalde maat van luier ontgroeid en heb je nog een overschot? Breng ze naar een luierbox-inzamelpunt in Londerzeel. Alle maten en merken zijn welkom!

Lees meer op Luierbox.

Luierpakket nodig?

Heb je het financieel moeilijk en kan je de luierpakketten goed gebruiken? Contacteer het Welzijnsloket.

Samen met jou wordt bekeken of je in aanmerking komt om te winkelen bij sociale kruidenier De Buurtwinkel en voor de luierpakketten.

Vragen of suggesties?

Heb je een concrete vraag over of een suggestie voor het beleid voor kinderen, jongeren en gezinnen in Londerzeel? Mail dan naar het Huis van het Kind.