Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Hoppluk in Londerzeel op zondag 25 augustus

Hop naar het groene goud

Tijdens de jaarlijkse Palm Hoppluk op zondag 25 augustus kom je meer te weten over de miraculeuze hopplant.

Je kan eveneens mee helpen om het ‘groene goud’, zoals de hop vaak wordt genoemd, te oogsten en aansluitend genieten van voortreffelijke combinaties van gerechten met diverse bieren van Brouwerij Palm.

De toegang is gratis. 

Hoppluk voor plukkers en niet-plukkers

In 2011 legde Brouwerij Palm een eigen hopveld aan. Eind augustus, begin september worden de hopbellen geplukt en gedroogd om nadien verwerkt te worden in Palm.

Bezoekers kunnen zelf, na reservering, een halfuurtje mee plukken en krijgen meer informatie over het ‘groene goud’. Wie op zondag 25 augustus mee hop wil plukken, moet zich wel vooraf aanmelden op Hoppluk.be.

Ook niet-plukkers zijn die dag welkom om mee te feesten. In de schaduw van de hoppluk meten krachtpatsers zich tijdens de Highland Games in wedstrijden zoals paalwerpen, steenwerpen, touwtrekken, hamerslingeren en andere disciplines uit de Schotse en Keltische cultuur.

Omdat Brouwerij Palm zich al jarenlang actief inzet voor ‘beer and food’-pairing serveren een tiental foodtrucks aangepaste gerechten met bijhorende bieren. Op de food market kan je streekproducten ontdekken.

Je kan ook gratis de brouwzalen Palm en De Hoorn bezoeken evenals Stoeterij Diepensteyn, bekend om de Brabantse trekpaarden die het logo van Palm sieren.

Verschillende coverbands verdrijven vanop het podium van Hop Rock de gevreesde hopduivel. Hop dus naar Steenhuffel om een dagje het ‘groene goud’ te beleven!

Bekendmaking laureaten Fonds Alfred Van Roy

Via het Fonds Alfred Van Roy wordt jeugdwerking in Londerzeel gestimuleerd.

Brouwerij Palm voorziet hiervoor jaarlijks een bedrag van 25.000 euro. De selectie en de toewijzing van de subsidies staan onder toezicht van de Gemeente Londerzeel. In de namiddag worden de laureaten bekendgemaakt en de prijzen uitgereikt.