Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Herstellingswerken Mechelsestraat en Verbindingsstraat

Enkele riooldeksels en verzakkingen in de rijbaan in Verbindingsstraat en Mechelsestraat in Londerzeel moeten hersteld worden. Twee ploegen van de wegendienst van Gemeente Londerzeel starten met de herstellingswerken op maandag 29 maart 2021.

De werkzaamheden nemen maximaal 1 week in beslag, waarna er wel nog een uithardingsperiode van zo’n 2 weken volgt.

De werkzone strekt zich uit van Mechelsestraat (het gedeelte van brandweerkazerne tot en met het kruispunt met Verbindingsstraat) tot de Verbindingsstraat aan de aansluiting met Kerkhofstraat.

De handelaars in de omgeving van de werkzone blijven allemaal bereikbaar. Na de paasvakantie 2021 kunnen de straten opnieuw volledig opengesteld worden voor het verkeer. De planning is weersafhankelijk.

Werken Mechelsestraat

Tijdens het uitvoeren van de herstellingswerken is de werkzone in Mechelsestraat volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer (doorgang voor fietsers en voetgangers blijft mogelijk). Na uitvoering van de werken wordt de straat meteen weer opengesteld.

Het verkeer moet dan plaatselijk over de parkeerstrook rijden, tot de uithardingsperiode afgelopen is.

Tijdens de herstellingswerken wordt het éénrichtingsverkeer in Mechelsestraat tussen Verbindingsstraat en Lode Meeusplein tijdelijk opgeheven zodat alle woningen en handelszaken zo goed mogelijk bereikbaar blijven.

Werken Verbindingsstraat

De Verbindingsstraat is voor de volledige duur (herstellingswerken + uithardingsperiode) doodlopend voor gemotoriseerd verkeer ter hoogte van het kruispunt met Mechelsestraat. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk via Kerkhofstraat.

Het éénrichtingsverkeer in Verbindingsstraat wordt tijdelijk opgeheven.

Omleiding

Het doorgaand verkeer volgt een omleiding via Kerkhofstraat – Acacialaan – Pilatusveld – Mechelsestraat – Van Esbroeckstraat.