Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Heraanleg Provincialeweg (N17) in Sint-Amands

Grondige herinrichting

Het Agentschap Wegen & Verkeer (AWV) plant een grondige herinrichting tussen het kruispunt met de Oppuurseweg/Lippelodorp en de grens met Oost-Vlaanderen.

Het wegdek wordt volledig vernieuwd, kruispunten worden veiliger gemaakt en langs beide kanten van de weg komen nieuwe fietspaden.

De voorbereidende werken gaan door zoals gepland.

De heraanleg zelf van de Provincialeweg (N17) in Sint-Amands wordt met een jaar uitgesteld, tot het voorjaar van 2019.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) neemt deze beslissing om de verkeershinder in de regio te beperken. In 2018 worden er immers ook werken uitgevoerd op de N41 (in Temse) die geldt als omleidingsweg tijdens de heraanleg van de N17.

Timing nutswerken

Tot februari 2018 hebben de nutsmaatschappijen de bestaande nutsleidingen vernieuwd en verplaatst. Deze werken werden bemoeilijkt door de winterse weersomstandigheden en hebben daardoor vertraging opgelopen.

Om de werken op de N41 Dendermonde-Sint-Niklaas in Hamme mogelijk te maken, worden de werken aan de nutsleidingen tijdelijk afgerond. Verkeer over de N17 is opnieuw mogelijk in beide richtingen. De tijdelijke verkeerslichten en signalisatie zijn dan ook weggehaald.

Het doorgaand en zwaar verkeer (>3,5 ton) tussen Dendermonde en de A12 in Willebroek hoeft niet langer de omleiding te volgen en kan opnieuw over de N17.

Het fietspad wordt in de loop van maart 2018 hersteld. Nadien kunnen de fietsers ook opnieuw op de Provincialeweg rijden.

AWV informeert later in 2018 wanneer de werken van de nutsmaatschappijen worden hervat.

Meer info:

Raadpleeg de omleidingen op Heraanleg Provincialeweg (N17) in Sint-Amands - Agentschap Wegen & Verkeer

Schrijf je in op de Nieuwsbrief heraanleg Provincialeweg (N17) - Agentschap Wegen & Verkeer