Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Heraanleg kruispunt Polderstraat-Brusselsestraat

Op maandag 2 oktober 2017 startte de heraanleg van het kruispunt Polderstraat-Brusselsestraat.

De aannemer, Jean Van Hoorebeeck, heeft 35 werkdagen om de werken uit te voeren. Als alles meezit, is het kruispunt klaar tegen eind november 2017. 

De tijdelijke opstelling die sinds vorig jaar in gebruik is, zal met deze werken definitief worden aangelegd. Het verkeer uit Imde zal dus voortaan voorrang moeten verlenen aan het verkeer op de as Polderstraat-Brusselsestraat (richting Berkenlaan).

Kostprijs: 171.314,39 euro (incl. btw)

De materialen die worden gebruikt, zijn dezelfde als die gebruikt werden voor de herinrichting van het kruispunt Polderstraat-Linde: voetpad in klinkers - fietspad in rode asfalt - wegdek in zwarte asfalt.

Omleidingen

Het verkeer komende uit de richting Imde volgt een omleiding langs Kaaskantmolenstraat – Over De Beek – Linde – Molenstraat. Het verkeer naar Imde wordt via de A12 gestuurd.

Om richting Steenhuffel te rijden, volg je vanuit de Kerkhofstraat de richting Sint-Jozef en Malderen. Het verkeer komende van Steenhuffel en Malderen voor Londerzeel centrum rijdt langs Linde en Molenstraat.

Planning

Timing: 

  • donderdag 2 en vrijdag 3 november: de sleuven voor de nutsleidingen worden getrokken onder de bestaande fietspaden
  • maandag 6 november staat gepland dat de nutsmaatschappijen starten met het leggen van de kabels.

Aansluitend kan de aannemer beginnen aan de aanleg van de voet- en fietspaden.

De weersomstandigheden vielen tot nu toe goed mee, maar de grondwerken verliepen wel iets moeizamer dan verwacht. Er is echter geen noemenswaardige vertraging opgelopen.

Eind november zou het kruispunt dus opnieuw kunnen opengesteld worden.