Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Gunstige voorwaarden voor Londerzeelse verenigingen bij gebruik cultuurzaal 'De Pit' in Buggenhout

Sociaal-culturele verenigingen uit Londerzeel kunnen gebruik maken van de cultuurzaal in Gemeenschapscentrum De Pit in Buggenhout.

Dit is ook in de toekomst nog mogelijk aan dezelfde gunstige voorwaarden als die voor verenigingen uit Buggenhout zelf. Hetzelfde geldt bovendien voor therapeutische instellingen gevestigd in Londerzeel.

De gemeenten Londerzeel en Buggenhout en Sportoase De Lijster sloten hiertoe nieuwe overeenkomsten af. De initiële samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeenten Buggenhout en Londerzeel dateerde uit 2005.

Deze bepaalde dus dat Buggenhout de cultuurzaal van GC De Pit ter beschikking stelde voor de Londerzeelse sociaal-culturele verenigingen en therapeutische instellingen en dit aan dezelfde voorwaarden als voor verenigingen uit Buggenhout.

In ruil konden de inwoners uit Buggenhout aan inwonerstarief zwemmen in het Londerzeelse recreatiebad.

Nu Sportoase het zwembad De Lijster in Londerzeel uitbaat, moest deze overeenkomst natuurlijk herbekeken worden. Buggenhout en Sportoase sloten een nieuwe overeenkomst af waardoor Buggenhoutenaars opnieuw aan inwonerstarief kunnen zwemmen. Londerzeel sloot vervolgens apart een overeenkomst met Buggenhout af voor het gebruik van de cultuurzaal. Beide overeenkomsten worden jaarlijks geëvalueerd.

Het verschil in kosten wordt voor beide gemeenten jaarlijks berekend en eventueel doorgerekend aan de andere partnergemeente - een win-winsituatie dus voor beide besturen, voor de Londerzeelse verenigingen en de inwoners van Buggenhout.