Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Goed nieuws voor de bewoners van Woonzorgcentrum Herfstvreugde in Londerzeel: coronavaccin wordt toegediend op donderdag 7 januari

Op woensdag 6 januari startte de nationale vaccinatiecampagne COVID-19. Bewoners van woonzorgcentra zijn als eersten aan de beurt.
Donderdag 31 december 2020 kreeg de directie van Woonzorgcentrum Herfstvreugde, Kerkhofstraat 50 in Londerzeel bijzonder goed nieuws: op donderdag 7 januari krijgen de bewoners een spuitje met het vaccin in de arm.

Het Comirnaty-vaccin van Pfizer en BioNTech zal aan 113 bewoners worden toegediend. De coördinerend arts en twee hoofdverpleegkundigen van het Woonzorgcentrum zullen donderdagvoormiddag 7 januari een eerste dosis van het vaccin toedienen aan de bewoners. De tweede dosis zal over een 21-tal dagen worden toegediend.

Mevrouw Meskens Christine, 91 jaar, krijgt als eerste het vaccin toegediend. Christine is bijna 25 jaar als vrijwilliger verbonden geweest aan het Woonzorgcentrum.

Na het vaccineren worden de bewoners verder opgevolgd door de coördinerend arts en het verpleegkundig team van het Woonzorgcentrum.

Els Van den Broeck, schepen van Welzijn: ‘Dat onze bewoners zo goed als bij de start  van de vaccinatiecampagne gevaccineerd worden, is een mooi en hoopvol cadeau. We konden het nieuwe jaar niet beter inzetten. Het is een beloning voor onze bewoners en voor het harde werk van de directie en alle medewerkers van ons Woonzorgcentrum. De laatste negen maanden waren zwaar voor ieder van ons, maar bewoners van woonzorgcentra, van voorzieningen voor personen met een handicap of andere aandoeningen en de patiënten in ziekenhuizen hebben erg geleden onder deze crisis. Ook het personeel van deze voorzieningen kreeg het hard te verduren. Ze kregen een rollercoaster van emoties over zich heen, van telkens maar nieuwe en gewijzigde maatregelen interpreteren en implementeren…
Deze vaccinatie is ook fijn nieuws voor de familieleden van onze bewoners, voor onze vrijwilligers en voor de ganse Londerzeelse bevolking. Het geeft aan dat er hoop is en dat we goed op weg zijn om het coronavirus achter ons te laten. Uiteraard is de strijd nog niet gestreden en moeten we blijven doen wat ons verwacht wordt.’

Het Agentschap Zorg en Gezondheid bepaalt de verdere stappen van het vaccinatieproces. Zo werd ook de vaccinatiedatum voor de bewoners van Assistentiewoningen Eikenhof door het Agentschap nog niet gecommuniceerd.