Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Gloednieuw online platform voor kinderopvang

Opvang vinden wordt kinderspel

Het vinden van kinderopvang voor baby's en peuters wordt kinderspel met het gloednieuwe online platform op Aanvraag kinderopvang - Opvang Vlaanderen.

Deze nieuwe online tool koppelt de kinderopvangzoekers met de kinderopvangaanbieders, zoals kinderdagverblijven (crèches), gezinsopvanginitiatieven (onthaalouders) en groepsopvanginitiatieven.

Zij werden nauw betrokken bij de keuze van het platform.Het is uiteraard niet verplicht voor opvanginitiatieven om het platform te gebruiken.

Kies de opvang die bij jouw kind past

Een overzichtelijke kaart maakt het aanbod duidelijk.

Ben je nog niet zo bekend met kinderopvang? Dan kan je via de startersgids alvast het opvanglandschap verkennen. Zo kun je gericht keuzes maken.

Bovendien kun je selecteren op specifieke opvangnoden, bijvoorbeeld wanneer je een opvang wil met ongebruikelijke openingsuren of met begeleiding voor kindjes met speciale zorgbehoeften.

Vervolgens kan je als (toekomstige) ouder een aanvraag indienen bij de kinderopvang van jouw keuze en de aanvraag online nauwgezet opvolgen.

Natuurlijk kun je ook een aanvraag indienen bij meerdere opvangmogelijkheden tegelijk.

Je ontvangt een e-mail of sms wanneer het opvanginitiatief reageert op je aanvraag.

Eenvoud en overzicht voor ouders én opvanginitiatieven

Met dit digitale platform wil de Gemeente Londerzeel aanvraagprocedures uniform maken en correctere wachtlijsten bekomen.

Medewerkers van het Welzijnsloket, de dienst Samenleving en Kind&Gezin zullen kwetsbare ouders toeleiden en ondersteunen bij hun aanvraag.