Deel deze pagina

Fonds Van Roy

Oprichter PALM Belgian Craft Brewers

PALM Belgian Craft Brewers (Palm Breweries) richtte het Fonds Alfred Van Roy op ter ere en ter nagedachtenis van Alfred Van Roy, oud-burgemeester van Steenhuffel en ereburger van Londerzeel. Alfred was gedurende lange tijd bedrijfsleider van PALM Belgian Craft Brewers en zette Palm op de kaart. Hij overleed op 23 januari 2009 op 95-jarige leeftijd.

Via het Fonds schenkt Palm jaarlijks een subsidiebedrag van 25.000 euro aan de Londerzeelse jeugdverenigingen, jeugdinitiatieven of verenigingen met een jeugdwerking. De selectie en de toewijzing van de subsidies staan onder het toezicht van het gemeentebestuur van Londerzeel.

Update 2020-2021:

Op initiatief van Brouwerij Palm & De Hoorn werd recent beslist om het project verder te zetten mits het huidig reglement inhoudelijk aangepast wordt.

Hierdoor komt de timing voor het indienen van projecten in het gedrang. 2020-2021 wordt een overgangsjaar waardoor projecten pas later kunnen worden ingediend, zodat deze in overeenstemming zijn met de voorwaarden van het nieuwe reglement. 

De betrokkenen worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht over de inhoud van het nieuwe reglement, de werkwijze, indiendatum en beoordeling van de projecten.