Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Fietsleasing versterkt duurzame mobiliteit

Via het nieuwe fietsleasingprogramma schaften liefst 60 medewerkers van de Gemeente Londerzeel zich een fiets aan. Zo zetten we verder in op gezondheid en welzijn van onze medewerkers, op duurzame mobiliteit en steunen we de lokale handelaars.

Bij fietsleasing genieten werknemers van een belastingvoordeel doordat ze hun leasefiets via hun eindejaarstoelage betalen. Hierdoor besparen ze op inkomstenbelasting en sociale premies. Sinds begin dit jaar rijden dus nog meer medewerkers regelmatig, of zelfs dagelijks, met de fiets naar het werk.

Inzetten op gezondheid, duurzame mobiliteit en lokale economie

Met de fietsleasing willen we de gezondheid van onze medewerkers bevorderen. Meer bewegen zorgt voor een gezondere werkomgeving en een hoger welzijn. Daarnaast speelt mobiliteit een grote rol. Door het fietsgebruik te stimuleren, verminderen we de verkeersdrukte en zorgen we voor een betere doorstroming op onze wegen. Een win-win voor alle weggebruikers in de regio.

Verder is klimaatverandering een urgent probleem dat aandacht verdient. Met de (lease)fiets naar het werk, staat voor minder CO2-uitstoot die gepaard gaat met autovervoer. Ook op deze manier dragen we ons steentje bij aan een duurzamere toekomst.

Tot slot ondersteunen we de lokale fietshandelaars door medewerkers de mogelijkheid te bieden om bij hun vertrouwde fietshandelaar een leasefiets te kopen. Onderhoud en eventuele herstellingen kunnen dan vlot en dicht bij huis gebeuren.