Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Evaluatie circulatieplan Londerzeel centrum

Veiliger en verkeersluwer dorpscentrum

In april ging in het centrum van Londerzeel een nieuw circulatieplan van start om het centrum veiliger en verkeersluwer te maken. Door zoveel mogelijk doorgaand verkeer uit het centrum te weren, maken we de omgeving veiliger voor de vele zwakke weggebruikers.

We zijn ons ervan bewust dat het huidige plan ook nadelen heeft. We zoeken naar de beste manier om de veiligheidsdoelstelling, die een prioriteit is van ons bestuur, te bereiken.

Evaluatie

We beloofden bij de invoering al dat het aangepaste circulatieplan in september zou worden geëvalueerd.

Daar zijn we intussen ook volop mee bezig. We verzamelen niet enkel objectieve cijfergegevens, maar plannen ook om opnieuw in gesprek te gaan met de verschillende belanghebbenden in dit verhaal (De Lijn, handelaars, buurtbewoners,…).

We willen dit goed doorspreken en alle meningen een plaats geven. Enkel op deze manier kan het bestuur een goed onderbouwde beslissing nemen over het behouden, aanpassen of afvoeren van het circulatieplan. Dat kost tijd, de evaluatie-acties zijn nog volop lopende.

Het circulatieplan staat op de agenda van de volgende gemeenteraad op dinsdag 27 september. Je kan de gemeenteraad bijwonen of beluisteren op het gemeentelijk YouTube-kanaal.