Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Ouderenbehoeftenonderzoek 2020: enquêteurs gezocht

De Gemeente Londerzeel organiseert in 2020 opnieuw een lokaal ouderenbehoeftenonderzoek. Dit werd ook al in 2007 georganiseerd. Voor het behoeftenonderzoek van 2020 is de Gemeente Londerzeel nog op zoek naar vrijwillige enquêteurs.

Behoeftenonderzoek van 2007

De Gemeente Londerzeel organiseerde in 2007 een lokaal ouderenbehoeftenonderzoek. Het doel van dit onderzoek was om de leef- en woonsituatie en de noden en behoeften van 60-plussers in onze gemeente in kaart te brengen.

De resultaten van dit onderzoek werden geanalyseerd en verwerkt in het lokaal ouderenbeleid. Voorbeelden hiervan zijn de werking van het Zorgloket met onder andere de Zilverkring, Blijven Bewegen, de Buurttafel, de Koffiesalons.

Nieuw behoeftenonderzoek

We zijn nu bijna 13 jaar later en de maatschappelijke situatie, noden en behoeften van 60-plussers zijn grondig gewijzigd, waardoor het lokaal ouderenbeleid moet bijgestuurd worden. 

In het voorjaar van 2020 vindt een nieuw ouderenbehoeftenonderzoek plaats. De resultaten van dit onderzoek verwerken we opnieuw in onze acties en activiteiten die we in onze gemeente organiseren.

Meewerken als enquêteur

De Gemeente Londerzeel zoekt vrijwillige enquêteurs die willen meewerken aan dit onderzoek. De enquêteurs moeten onder andere vragenlijsten rondbrengen en weer ophalen. Als enquêteur moet je minstens 60 jaar zijn.

Heb je interesse om mee te werken als enquêteur of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het Zorgloket.