Nieuws – Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Deel deze pagina

Dorpscentrum beter begaanbaar

De kasseien in het centrum van Londerzeel zorgen al lang voor problemen. Voor fietsers en voetgangers zorgt de slechte staat van de baan voor valpartijen. Ook wie minder goed ter been is, probeert de kasseien te vermijden. Gemeente Londerzeel besloot daarom om de kasseien opnieuw aan te leggen. Het bestuur keurde het bestek, de raming en de wijze van heraanleg al goed.

Wat gaat er gebeuren? De kasseien worden vervangen door gezaagde exemplaren. Daardoor krijgen de straten een gelijke verharding en worden ze beter begaanbaar. Bovendien blijft het authentieke dorpszicht zo wel behouden. De voetpaden zijn wel goed toegankelijk, dus die worden niet heraangelegd.

Natuurlijk houden we rekening met de bewoners en de plaatselijke handelaars die hinder zullen ondervinden van de werken. Zij ontvingen al een bewonersbrief over deze werken en bezorgden ons hun vragen en bezorgdheden. Zo stonden de werken eerst gepland voor het voorjaar van 2021. Maar de middenstanders hebben nu al erg te lijden onder de coronacrisis. In overleg met hen verschuiven we de werken naar het najaar 2021 of zelfs naar het voorjaar van 2022.

De werken zijn geraamd op 465.368 euro. Ze gaan ongeveer drie maanden duren en zullen in fases worden uitgevoerd. Het dorpscentrum zal altijd te voet of met de fiets bereikbaar blijven. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid.

Vragen? Mail naar openbaardomein@londerzeel.be of bel 052 39 92 64. Handelaars kunnen terecht bij economie@londerzeel.be of 052 31 50 63.